POLA BATA, POLA SEKA: 13. prase Švrća ima obe one stvari!

Greška prirode

POLA BATA, POLA SEKA: 13. prase Švrća ima obe one stvari!

Ludi svet -
Krmača Šara nedavno je oprasila trinaest prasića, ali je poslednje odmah upalo u oko vlasniku jer ima dva polna organa

Krmača vlasnika Anta iz Ratkovice u Hrvatskoj oprasila 13 je prasića. Vlasnik Anto kaže da je poslednji bio najmanji i najrazigraniji. Zbunio se pošto ga je uzeo u ruke i pažljivo pregledao jer je imao oba polna organa.

"S ukućanima se šalim da sam u jednoj svinji dobio dve, i mušku i žensku. Ovo je čudo", kaže Anto Lukić (46) iz Ratkovice.

Njegova krmača Šara nedavno je oprasila trinaest prasića, ali je poslednje odmah upalo u oko vlasniku koji se zbunio kada ga je uzeo u ruke. Bio je najsitniji i najrazigraniji dok su mu uši bile skvrčene pa ga je Anto od milja nazvao Švrćo.

"Shvatio sam da ima i muške i ženske spolne organe. Nema šanse da mi on završi u kobasicama. Ma možda će mi biti i kućni ljubimac. Čini se da mu je 13 sretan broj", smeje se Slavonac.

Anto je krmaču Šaru pre tri godine dobio od prijatelja. Otkako je ima, već se tri puta oprasila i na svet donela više od 20 prasića.

Međutim, svi su bili ili muški ili ženski, jedino je sitni i razigrani Švrćo oboje. Prijatelji mi nisu verovali da mi je prase sa oba pola", rekao je Švrćin vlasnik.

"Pretpostavljam da su se u maternici izmešali hormoni oba roditelja. Takvo prase se ne može koristiti za rasplod jer su mu spolni organi zakržljali pa ne mogu biti u funkciji", rekao je vetetinar.

"Takve životinje vlasnici su obično klali ili prodavali. Mali Švrćo ne bi trebalo da ima nikakvih zdravstvenih problema. Mislim da će živjeti normalno kao i svako drugo prase, a na njegovu vlasniku je da odluči što će učiniti s njim", zaključio je veterinar.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track