Policajci me tukli i ubacili u gepek!

Brutalno iživljavanje

Policajci me tukli i ubacili u gepek!

Crna Hronika -
Bojan Ilić (19) iz Bečmena tvrdi da su ga zverski izudarala trojica pripadnika MUP. U ministarstvu potvrdili da su zbog mučenja i zlostavljanja suspendovani Aleksandar B., Perica L. i Đorđe M.

BEOGRAD - Batine!- Jedan policajac me je šutirao, stavio mi je lisice, a drugi mi je stavio čizmu na glavu. Tukli su me, šutirali i onda su me ubacili u prtljažnik automobila, sa vezanim rukama. Dok sam bio u gepeku, jedan od policajaca me udario šest-sedam puta u stomak, a onda mi je krenula krv iz usta...Ovako započinje ispovest Bojan Ilić (19) iz Bečmena, mladić kog su u noći između petka i subote, kako tvrdi, brutalno pretukla trojica policajaca! Njegove reči potvrdio je i MUP Srbije, koji je juče saopštio da je policajcima Aleksandru B., Perici L. i Đorđu M. određeno zadržavanje zbog sumnje da su mučili i zlostavljali Bojana Ilića! Iako su ova trojica policajaca automatski suspendovana, u beogradskoj policiji dodaju da su tražili i da budu udaljeni iz MUP do okončanja disciplinskog postupka. Ukoliko se Ilićeve reči potvrde, policajci će, osim krivične odgovornosti, ostati i bez posla.Komšija zvao policijuIlić u svojoj ispovesti navodi da je policija došla na poziv njegovog komšije, kome je navodno Ilić slučajno flašom razbio šoferšajbnu.- Ja sam predložio komšiji da platim štetu, ali je on ipak pozvao policiju. Kad je patrola došla, počeli smo da se svađamo, a oni su onda počeli da me tuku! Pao sam na beton... Šutirali su me dok sam ležao, a onda me jedan od njih odvukao, skinuo opasač i pištolj stavio na haubu. Ubacili su me u gepek, udarali me pesnicama u stomak... Tad sam osetio da mi lije krv iz usta i nosa - ispričao je Ilić za B92.

Vojislav Janković očevidac prebijanja
Vojislav Janković očevidac prebijanja

Svedok potvrdioSvedok Vojislav Janković kaže da je video kad su policajci Bojana Ilića tukli i ubacili u gepek.- Stajao sam nekoliko metara od mesta gde su policajci prišli Bojanu. Bila su trojica policajaca... Ne znam da li su ga baš sva trojica tukla, ali za dvojicu sam siguran - rekao je Janković za istu televiziju.

Ilić: Udarali su me u stomak, a ja sam osetio kako mi krv lije iz nosa i usta
Ilić: Udarali su me u stomak, a ja sam osetio kako mi krv lije iz nosa i usta

Noć proveo u Urgentnom Ilić je nakon torture proveo noć u Urgentnom centru. Njemu su lekari konstatovali povrede nosa i vratnog pršljena, nakon čega je pušten kući.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track