Policajcu 18 meseci zatvora zbog zlostavljanja maloletnika

Smanjili mu kaznu

Policajcu 18 meseci zatvora zbog zlostavljanja maloletnika

Crna Hronika -
Apelacioni sud u Beogradu smanjio policajcu Dejanu Đurđevu kaznu za šest meseci i pravosnažno ga osudio na godinu i po dana zatvora, jer je krajem okrobra 2010. zlostavljao u to vreme maloletnog navijača FK "Rad" B.G.

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu smanjio je policajcu Dejanu Đurđevu kaznu za šest meseci i pravosnažno ga osudio na godinu i po dana zatvora, jer je krajem okrobra 2010. zlostavljao i mučio u to vreme maloletnog navijača FK "Rad" B.G.

Tom odlukom koja je objavljena na sajtu suda, Apelacioni sud je preinačio provstepenu presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom je Đurđev bio osuđen na dve godine zatvora, jer je drugostepeni sud procenio da je ta kazna dovoljna za ispunjenje svrhe kažnjavanja.

Pri odluci o visini kazne sud je kao olakšavajuću okolnost za policijca cenio izraženo žaljenje, kao i to da je za vreme vršenja službe i on više puta bio povređivan i da je bio učesnik rata.

Kao otežavajuću okolnost, sud mu je našao izraženu bezobzirnost prema maloletniku.

Đurđev je osuđen, jer je 31. oktobra 2010. godine kao službeno lice, primenom sile i pretnje, naneo veliki bol i teške patnje maloletnom B.G. sa ciljem da ga "zastraši i nezakonito kazni", navodi se u presudi.

Kako mediji pišu, Đurđev je uoči utakmice Rad - Vojvodina na Banjici pretukao i isekao "skakavcem" po uvetu i butini navijača u policijskom kombiju, iznerviran jer se mladić oglušio o naredbe da ne ide na utakmicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track