Policija češlja Dulićeve sumnjive poslove
Foto: KURIR

Dačić potvrdio pisanje Kurira

Policija češlja Dulićeve sumnjive poslove

Društvo -
Policija proverava bivšeg ministra životne sredine zbog sklapanja sumnjivih poslova sa slovenačkom firmom „Nuba“. Ministar policije potvrdio da je istraga u toku

BEOGRAD - Uskoro hapšenje!Premijer i ministar policije Ivica Dačić potvrdio je za Kurir da se vodi istraga protiv bivšeg ministra prostornog planiranja Olivera Dulića zbog njegove umešanosti u sumnjivo poslovanje firme „Nuba invest“.- Istraga je u toku. Dulić je jedna od tema kojima se bave radne grupe u okviru tužilaštva i policije. U ovom trenutku ne mogu da kažem šta se konkretno istražuje. U svakom slučaju, reč je o firmi koja se nalazi na onim čuvenim spiskovima. U ovom trenutku traže se informacije od tužilaštava drugih zemalja, u ovom konkretnom slučaju Slovenije - rekao je Dačić za Kurir.Poslovi s kablovimaPodsećamo, Kurir je 19. septembra objavio tekst „Dulić namestio milione slovenačkom tajkunu“, u kojem smo naveli da je SBPOK završio istragu protiv bivšeg ministra životne sredine jer je bez ikakvog tendera firmi „Nuba invest“ iz Slovenije omogućio milionski posao postavljanja optičkih kablova. Upravo je „Nuba invest“ jedna od 27 kompanija za koje je EU tražila da se ispita njihovo poslovanje zbog sumnji u korupciju.Takođe, Kurir je dobio potvrdu i od slovenačkog tužilaštva da vodi istragu protiv vlasnika „Nube“ Rastka Tomažiča zbog nezakonitog potpisivanja ugovora u vezi sa postavljanjem optičkih kablova u Srbiji. Izvor Kurira iz slovenačkog tužilaštva rekao je da se proverava da li Dulić ima udeo u „Nubi“.Dulić je juče za B92 rekao da ne zna o čemu je reč i da ne zna kakve on veze ima s „tamo nekom Slovenijom i tamo nekim preduzećem“, kao i da se neće pozivati na poslanički imunitet.- Radujem se što su najzad državni organi preuzeli svoj deo posla kad je u pitanju jedna sinhronizovana haranga koja se protiv mene vodi već nekoliko nedelja i drago mi je što će se najzad svi navodi koji se tiču moga rada ispitati tamo gde treba - kazao je Dulić i dodao da će sa zadovoljstvom odgovoriti na svako pitanje državnih organa.Dačić bez dokaza- Pozivam ministra unutrašnjih poslova da isto tako brzo i efikasno odreaguje i kada je u pitanju izveštavanje javnosti o toku te istrage i njenom završetku, jer sam siguran da će završetak biti na nesreću onih koji prethodnu vladu pokušavaju da strpaju u zatvor, i da će se najzad potvrditi da smo mi radili čestito, pošteno i u skladu sa zakonom - dodao je Dulić.Bivšem ministru se nije dopalo ni to što se premijer Dačić uključio u celu priču.- Očigledno je da se i premijer uključio u novu vrstu komunikacije koja postoji na srpskoj političkoj sceni, a to je da se bez ijednog argumenta ljudi optužuju za nešto - rekao je on.

Dačić: Tražimo informacije od policije i tužilaštva Slovenije
Dačić: Tražimo informacije od policije i tužilaštva Slovenije

Kurir 19. septembar prvi smo pisali o Dulićevim sumnjivim poslovima sa firmom „Nuba“
Kurir 19. septembar prvi smo pisali o Dulićevim sumnjivim poslovima sa firmom „Nuba“

Ivanji: EU traži istragu Funkcioner URS Željko Ivanji na svom Fejsbuk profilu podsetio je i da je EU ukazala na nepravilnosti u radu Dulićevog resora.- Potrebno je i znatno povećati broj sprovedenih istraga, krivičnih gonjenja i izvršnih presuda u slučajevima korupcije na svim nivoima. Oblasti koje i dalje izazivaju zabrinutost jesu nadzor nad javnim nabavkama, privatizacija, prostorno planiranje i izdavanje građevinskih dozvola - citirao je Ivanji mišljenje Evropske komisije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track