UHAPŠEN NAPADAČ IZ KRALJEVA: Dragomir ranio policajca, šefica pregovarača ga ubedila da se preda!

Kraj drame - Pretio da neće živ izaći

UHAPŠEN NAPADAČ IZ KRALJEVA: Dragomir ranio policajca, šefica pregovarača ga ubedila da se preda!

Crna Hronika -
Dragomir M. se oko podneva zabarikadirao pod pretnjom da će pucati na svakog ko mu priđe. On je oko 13 časova iz pištolja ranio Nijaza Dž, dostavljača hrane, a oko 16 časova pucao je i iz automatske puške ranio i kraljevačkog policajca D.R. (48)

KRALJEVO - Dragomir M. iz sela Metikoš kod Kraljeva, koji je ranio dvojicu ljudi, uhapšen je oko 21 čas, potvrdio je za RTS načelnik kraljevačke policije Bogoljub Živković. Dragomir M. danas je oko 13 časova iz pištolja ranio Nijaza Dž, dostavljača hrane, a oko 16 časova pucao je i iz automatske puške ranio i kraljevačkog policajca D.R. (48).

U akciji njegovog izvođenja iz kuće, u kojoj se zabarikadirao učestvovali su posle podne i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ). Prema rečima Kristine Nikolić, portparola Policijske uprave u Kraljevu, policajac, koji je prebačen u Zdravstveni centar Studenica u Kraljevu, nije životno ugrožen. Nijaz Dž. zbrinut je u kraljevačkom Zdravstvenom centru. U policiji navode da je Dragimir M., koji je inostrani penzioner i često boravi u Nemačkoj, pucao u dostavljača hrane Nijaza Dž.(50), zbog svađe oko plaćanja, a da je policajca ranio tokom akcije pregovora policije sa napadačem.

21.25. Tanja Kljun, šef pregovaračkog tima uspela je da ubedi Dragomira S. da se preda, saopštila je policija

21.10 Dragomir M iz sela Metikoš kod Kraljeva uhapšen je oko 21 čas. Njega su uhapsili pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije, koji su više sati držali njegovu kuću pod blokadom. Dragomir M. je policijskim kolima odvezen iz sela Metikoš. Za sada nije poznato da li su specijalci upali u kuću, ili se napadač predao.20.30 - Dragomir S. tvrdi da je ranjen, ali i da se neće predati. Dodaje da kod sebe ima još 360 metaka. To je rekao u telefonskom razgovoru sa čovekom koji mu je pre nekoliko meseci ugradio video-nadzor.

20.00 - Napadač putem video-nadzora prati sve aktivnosti policije i pregovarača. U nekoliko navrata rekao je samo da se neće predati.

19.00 Policajac Desimir R. ranjen je u ruku tokom razmene paljbe i prevezen je u kraljevački Zdravstveni centar "Studenica".

15.00 Specijalne jedinice MUP Srbije opkolile su kuću u kojoj se zabarikadirao Dragomir M (70) i preti da će pucati na svakog ko mu priđe.

Meštani kažu da je Dragomir živeo sam, da mu je žena umrla pre deset godina i da nema dece. Oni kažu da su iznenađeni njegovim postupkom i da je reč o dobrostojećem čoveku koji je dugo godina radio u Nemačkoj.

Dragomir M. je, kako kažu, prvo pucao na policiju iz pištolja, pa potom iz automatske puške. Jedan od prijatelja Dragomira M, koji nije želeo da mu se objavi ime, kazao je da je Dragomir pre pet-šest dana došao iz Nemačke sa velikom količinom novca. Reč je, kako kaže taj čovek, o penzijama koje je Dragomir podigao u Nemačkoj gde je dugi niz godina radio. Dragomirov prija

telj kaže da ga je on pozvao danas telefonom rekavši da su ga napali huligani i da su pokušali da ga opljačkaju.

Podsetimo, u selu Metikoš kod Kraljeva policajac je ranjen u pucnjavi. Prethodno je policija pregovarala sa muškarcem koji se zabarikadirao u kući nakon što je ranio dostavljača hrane.

Napadač Dragomir M. ranije danas se zabarikadirao u svojoj kući pod pretnjom da će pucati na svakog ko mu priđe. Iz kuće se začuo pucanj, ali policija ne zna da li je neko povređen jer nemaju informacije da li je još neko u kući sa napadačem.

Pregovarački tim kraljevačke policije pregovara s napadačem, koji se za sada nalazi u kući, a uzrok pucnjave još nije poznat. Očekuje se intervencija specijalne jedinice MUP Srbije.

Dragomir živi sam u kući, a komšije kaže da su jutros kod njega bile dve osobe, i da su jednu videli da je izašla, a za drugu to ne mogu da potvrde.

Dostavljač hrane N. Đ. zbrinut je u Zdravstvenom centru "Studenica" u Kraljevu, gde je dopremljen u teškom stanju. U toku je dijagnostika, potvrdio je doktor Zvonko Veselinović.

Uzrok pucnjave još nije poznat.

http://www.youtube.com/watch?v=QNe7gJkzqNw
http://www.youtube.com/watch?v=PALIqKfQpnU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track