POLICIJA U STRAHU: Protesti u Sao Paolu, ugrožavaju Mundijal
Foto: Rojter

Frka u Brazilu

POLICIJA U STRAHU: Protesti u Sao Paolu, ugrožavaju Mundijal

Brazil 2014 -
Policija u Sao Paulu strahuje da bi protesti gradjana mogli da poremete organizaciju prve utakmice na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Brazilu

Brazilski mediji preneli su da organizatori smatraju da protesti mogu uticati da duel izmedju domaće selekcije i Hrvatske.

Organizatori protesta su putem društvenih mreža pozvali građane Sao Paula da iskažu nezadovoljstvo protiv Svetskog prvenstva, koje počinje večeras u 22 časa utakmicom Brazila i Hrvatske.

Petostruki svetski šampion Brazil prvi put je domaćin Mundijala od 1950. godine, a predsednik Fudbalskog saveza Engleske Greg Djuk rekao je da se u Sao Paulu ne oseća "fudbalska groznica".

"Jedini razlog zbog kojeg znate da je ovde Svetsko prvenstvo jeste to što je više od polovine radnika u štrajku i ne možete da odete nigde sa aerodromay. Čuo sam da je ovde sve politika. Postoji ozbiljna zabrinutost zbog protesta. Pojedinci ne žele da Brazil pobedi, pošto ne žele da sadašnja vlada ponovo bude izabrana", rekao je Djuk.

Organizatori Mundijala imali su problema u izgradnji stadiona i hotela, morali su da odustanu od pojedinih projekata, suočavali su se sa štrajkovima i smrću građevinskih radnika, ali i s velikim protestima zbog troškova organizacije Svetskog prvenstva.

Brazilski mediji preneli su da se "atmosfera polako zagreva" u Rio de Žaneiru, gde se navijači iz Argentine, Meksika, Italije i Nemačke mešaju s domaćim navijačima na plaži Kopakabana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track