Policija: Vučićeva bezbednost ugrožena
Foto: Kurir

Miškovićeve pretnje Vučiću

Policija: Vučićeva bezbednost ugrožena

Politika -
Načelnik Uprave kriminalističke policije rekao je da prema saznanjima kolega koje su razgovarale sa Miškovićem predstavljaju praktičnu potvrdu svih operativnih saznanja da zaista jeste ugrožena bezbednost prvog potpredsednika vlade

BEOGRAD - Načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović potvrdio je danas da je ugrožena bezbednost prvog potpredsednika Vlade i ministra odbrane Aleksandra Vučića.

Milović je rekao da može da citira Miškovića i da saznanja kolega koje su razgovarale sa Miškovićem predstavljaju praktičnu potvrdu svih operativnih saznanja kojima raspolaže kriminalistička policija da zaista jeste ugrožena bezbednost Vučića.

Direktor policije Milorad Veljović je, povodom privođenja Miškovića i još devet osoba koje se sumnjiče za mahinacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća, rekao da je opredeljenje Direkcije policije i Uprave kriminalističke policije da nema zaštićenih i da svi koji su se ogrešili o zakon moraju odgovarati.

"Ovo je plod opredeljenosti direkcije policije i uprave kriminalističke policije da u ovoj borbi nema zaštićenih. Jednostavno, nije bitno ni ime, ni prezime, svi oni koji su ogrešili o zakon moraju odgovarati", rekao je Veljović.Veljović je najavio da će ova borba biti nastavljena i to istim intenzitetom.

"Jednostavno, želimo da poručimo i javnosti i svima da policija u saradnji sa tužiocem za organizovani kriminal ovaj posao radi krajnje profesionalno, odgovorno i u skladu sa zakonom", naglasio je Veljović.

Miroslav Mišković, njegov sin Marko Mišković i Milo Đurašković koji su osumnjičeni za mahinacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća, privedeni su u Tužilaštvo za organizovani kriminal i određen im je pritvor od 48 sati, rekao je ranije danas tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković, vlasnik "Mera investment fund" Marko Mišković i vlasnik "Nibens grupe", "Šer korporacije" i PZP Niš Milo Đurašković i još sedam osoba, osumnjičeni su za mahinacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća.

U Tužilaštvo su privedeni i bivši direktor PZP Niš Milutin Gašević i Zoran Mihailović, predsednik Skupštine akcionara PZP Niš Dejan Jevtić i direktor "Delta brokera" Predrag Filipović.

Privedeni su i direktor "Šer korporacije" Risto Ristić, akcionar PZP Niš Zoran Kaitović i procenitelj "Konzita" Rašo Zdravko. Svima je, takođe, određen pritvor od 48 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track