POMAŽU MU PETORICA SARADNIKA: Luka Bojović diluje i iz zatvora?!
Foto: Fonet

Narko ćelija

POMAŽU MU PETORICA SARADNIKA: Luka Bojović diluje i iz zatvora?!

Crna Hronika -
Aleksandar Obradović (34), u čijem štek stanu je beogradska policija u ponedeljak pronašla kilogram kokaina, jedan je od ključnih pripadnika Bojovićeve grupe, za koga su radili sitniji dileri

BEOGRAD - Luka Bojović, vođa novog zemunskog klana, iz ćelije španskog zatvora i dalje rukovodi prodajom narkotika u prestonici. U ovom poslu, navodno, pomažu mu petorica saradnika.

Samo u njegovoj beogradskoj narko-mreži je na stotine sitnih dilera koji drogu izbacuju na ulicu.

Aleksandar Obradović (34), u čijem štek stanu je beogradska policija u ponedeljak pronašla kilogram kokaina, jedan je od ključnih pripadnika Bojovićeve grupe, za koga su radili sitniji dileri.

"On je bio na vezi sa glavnim Bojovićevim saradnicima i, zahvaljujući tim kontaktima, do njega su dolazile veće količine kokaina. Obradović je za posao iznajmio stan, u kome je mešao i premeravao kokain i preko sitnijih dilera ga izbacivao na ulicu", kažu u beogradskoj policiji.

Ovo hapšenje, kako se očekuje, moglo bi policiju da dovede do još nekih pripadnika Bojovićeve grupe.

"Iako je Bojović u španskom zatvoru od februara 2012. njegovi ljudi, koji su ostali u Beogradu, nastavili su posao sa drogom i to uglavnom sa kokainom. U tom poslu i dalje drže primat na beogradskom narko-tržištu", objašnjavaju u policiji.

Grupa Luke Bojovića krijumčarene narkotike većim delom zadržava u Beogradu i preko lokalnih dilera preprodaje narkomanima. Manji deo narko-tovara dalje se prebaciju u gradove u unutrašnjosti.

Bojoviću se u Srbiji sudi u odsustvu, jer se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Španiji i to od momenta kada je uhapšen u Valensiji, 9. februara 2012.

On je optužen za ubistvo Branka Jeftovića Jorge (2004) i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić. Za ta krivična dela, osim njega, optuženi su i Vladimir Milisavljević Budala i Miloš Simović. Bojović je svedočio 9. decembra 2013. video-linkom iz španskog suda svedočio u procesu protiv pripadnika zemunskog klana Aleksandru Simoviću, a tada je naveo da ništa ne zna o ubistvima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track