POMEN FEDORU FRIMERMANU: Ubice moraju biti najstrože kažnjene
Foto: Damir Dervisagic

Paljene sveće ispred „Saunda“

POMEN FEDORU FRIMERMANU: Ubice moraju biti najstrože kažnjene

Crna Hronika -
Porodica i prijatelji nastradalog Feke, koga je obezbeđenje splava „Saund“ tuklo do smrti, obeležili 40 dana od tragedije

BEOGRAD - Da se ne zaboravi!

Više stotina prijatelja i rođaka Fedora Frimermana Feke (30), koga su 26. jula ispred „Saunda“ na Staromsajmištu nasmrt pretukli pripadnici obezbeđenja tog splava, okupilo se u ponedeljak u 19.30 na licu mesta kako bi obeležili 40 dana od tragične smrti mladića.

Oni su, obučeni u crne majice s natpisom „Svi smo mi Feka“, zapalili sveće i potpisali peticiju za hitno donošenje zakona o obezbeđenju splavova i klubova.- Nažalost, moramo ovako da se angažujemo kako smrt mog brata ne bi bila olako zaboravljena i nekažnjena! Voleo bih da država smogne snage da se izbori za pravdu, a da nas pusti da dostojanstveno oplakujemo našeg Fedora, ali plašim se da postoje interesi da ovaj slučaj prođe tek tako. Nećemo to dozvoliti i činimo sve da se što pre započne sudski proces i da počinioci zverskog ubistva budu najstrože osuđeni - kaže za Kurir Filip Čolović, Fedorov brat.Podsetimo, policija je posle brutalnog premlaćivanja Fedora Frimermana privela dvadesetak osumnjičenih za učestvovanje u tuči, a u pritvoru su zadržani Denis P. (39), Negomir U. (25), Dejan M. (39) i Dušan D. (27) zbog sumnje da su počinili teško ubistvo.(M. I.)

Ostao u sećanju... Fedor Frimerman
Ostao u sećanju... Fedor Frimerman

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track