Pomirili se Vujošević i Čović?
Foto: Dado Djilas

Dule okrenuo ploču i počeo da hvali neprijatelja

Pomirili se Vujošević i Čović?

Košarka -
Nebojši je mesto u sportu, pameću je napravio mnogo toga i pokazuje ljubav prema košarci, kaže trener Partizana

Bilo bi lepo kad bi dva ljuta košarkaška radnika jedan drugome pružili ruku!Prema poslednjim izjavama trenera Partizana Duška Vujoševića, na pomolu je pomirenje s predsednikom KK Crvena zvezda Nebojšom Čovićem. U prilog takvoj konstataciji ide i njegova podrška prvom čoveku crveno-belih, koji ističe da je Čoviću i dalje mesto u sportu.- Čoviću je apsolutno mesto u sportu! On je sa svojom inženjerskom pameću napravio mnogo toga u Železniku, napravio je klub, doduše koristeći vreme tranzicije. Pokazuje ljubav prema košarci, jer je deo te zarade uložio u ovaj sport. Ima velike organizacione sposobnosti i zaslužan je za mnogo toga - kazao je Vujošević za Partizan.net i dodao:- Možda nekome trenutno ne odgovara, pa se sad postavlja pitanje da li je njemu mesto ovde. Smatram da svako ko je nešto napravio, ko ume da se izbori, treba da bude tu.Duško Vujošević se osvrnuo i na potpredsednika fudbalskog kluba s Marakane.- Ja sam s Kokezom jednom sedeo i gospodski se ponašao, čak mi je rekao da mu otac navija za Partizan. O Slaviši nemam dovoljno informacija i ne želim da o njemu ili bilo kome olako sudim - zaključio je Vujošević.

Mnogo incidenataSUKOB „VEČITIH“ NIJE DOBAR ZA DRŽAVUTrener Partizana Duško Vujošević smatra da sukob između „večitih rivala“ nije dobar za srpski sport.- Rivalitet kakav je sada između Crvene zvezde i Partizana nije dobar za državu. Najpre je potrebno smanjiti tenzije, i to pravičnijom raspodelom donacija iz javnih preduzeća. Svako ima pravo da navija za neki klub, ali političari ne smeju da budu ostrašćeni. Potrebno je i da organi javnog reda i mira vrše svoj posao, i to ne selektivno, prema klupskim bojama, nego prema svim prestupnicima - istakao je Vujošević.

O privatizacijiPARTIZAN TREBA DA KUPI NEKO KO GA ZAISTA VOLIIskusni stručnjak smatra da bi Partizan, ako dođe do privatizacije u srpskom sportu, trebalo da kupi neko ko voli taj klub.- Partizan ima imovinu u smislu tog sjaja, tradicije, brenda, svega. Ali košarka u Evropi nije profitabilna i država bi morala da nađe zakonski okvir za dobru privatizaciju, da privatnici deo para ulažu u sport jer imaju interes. Bilo bi opasno da vlasnik FK ili KK postane neko ko nije pravi partizanovac. Treba biti vrlo oprezan, svaka brza privatizacija bila bi opasna - rekao je Vujošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja