Pomoć sa Kosova stiže poplavljenim područjima
Foto: Kosovo, Pomoc

Solidarnsot na delu

Pomoć sa Kosova stiže poplavljenim područjima

Srbija -
Istovremeno , 50 Srba sa Kosova otputovalo u opštine Ub i Obrenovac kako bi pomogli u spasavanju građana u ovim poplavljenim područjima
1 / 8 Foto: Kosovo, Pomoc

Današnjoj akciji prikupljanja pomoći za ugrožene u poplavama odazvao se veliki broj građana u srpskim sredina širom Kosova.

Istovremeno , 50 Srba sa Kosova otputovalo u opštine Ub i Obrenovac kako bi pomogli u spasavanju građana u ovim poplavljenim područjima.

Oni su se, kako je saopšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, pridružili spasilačkim ekipama koje danonoćno pomažu ugroženom stanovništvu.

I građani severnog Kosova krenuli su put Kraljeva da pruže pomoć građanima zahvaćenim vodenom stihijom.„Ponosni smo zbog iskazane solidarnosti Srba sa Kosova i Metohije, koji su i pored svojih svakodnevnih priblema i muka, pokazali volju i hrabrost da se nađu sunarodnicima u teškim momentima“, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Privremeni organ opštine Peć ponudio je pedeset dobrovoljaca iz regiona Peći koji su spremni da pomognu u spasavanju građana u poplavljenim područjima u centralnoj Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track