Pomozite!

Aleksandra Stević (8)

Pomozite!

Život -
Devojčica je ostala bez kiseonika na porođaju. tada joj je oštećen mozak. Nikada nije izustila ni reč, ne hoda, a telo joj svakodnevno potresaju epileptični napadi

Aleksandra ima osam godina. Nikada nije izgovorila ni reč niti je napravila prve korake. Ne jede sama. Dnevno se bori s 15 epileptičnih napada. Sve to posledica je majčinog teškog karličnog porođaja, kada je devojčica ostala bez kiseonika. Došlo je do oštećenja takozvane bele mase u mozgu. Jedina nada za roditelje Božanu i Igora Stevića iz Grošnice kod Kragujevca jeste lečenje deteta matičnim ćelijama u klinici „Viderma“ u Beču. Tretman košta 10.000 evra. Očajni roditelji skupili su 6.000, a preostale 4.000 evra nemaju gde da nađu.- Jedina naša želja, s kojom se budimo svakoga jutra već osam godina, jeste da čujemo glas svog deteta. Da je vidimo da zakorači. Da njeno malo telo ne potresaju brojni epileptični napadi. Ona čak ne može sama ni da jede.

Očajni smo! Kao da ne živimo. Promene kod naše Aleksandre primetili smo kada je imala pet meseci. Počela je da se koči kao da ju je nešto uplašilo. Odveli smo je u bolnicu u Kragujevcu. Tamo je provela dve nedelje, odakle su je lekari poslali u beogradsku Kliniku za neurologiju i psihijatriju. Tamo je otkriveno oštećenje mozga. Dobila je terapiju, koja je kratko delovala. Dete je počelo ponovo da dobija napade. Danas su oni toliko učestali da izgleda kao i da ne pije lekove - priča očajni otac.Kako dodaje, lekari klinike u Beču rekli su da će lečenje matičnim ćelijama pomoći njegovom detetu.- Mi smo skupili 6.000 evra, od 10.000, koliko je neophodno. Pomogla nam je i opština. Od tada ni makac. Molimo sve ljude koji mogu da nam pomognu da to učine. Svaki dinar nam je veliki kao kuća jer nas približava cilju. Sanjamo da Aleksandru gledamo kako trči, igra se s decom. Da nam kaže „tata“ i „mama“ - kaže Igor.

Tekući računAko ste u prilici, pomozite porodici Stević da odvede dete na lečenje.Tekući račun otvoren je u Rajfajzen banci na ime Stević Aleksandra, a broj je 265-0000000826066-62.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track