Poništeni rezultati: Tadić i Đilas kreću od nule
Foto: KURIR

Opštinski odbori ponovo predlažu

Poništeni rezultati: Tadić i Đilas kreću od nule

Politika -
Božović je rekao da izborni i rokovi za kandidaturu teku od petaka 28. septembra i da sve dosadašnji predlozi formalno ne mogu biti prihvaćeni, jer su dati pre nego što je Organizacioni odbor utvrdio pravila

BEOGRAD - Funkcioner Demokratske stranke Balša Božović izjavio je da opštinski odbori od petka mogu da daju zvaničnu podršku za kandidovanje na stranačkim izborima i da dosadašnji predlozi ne mogu biti prihvaćeni jer su, kako je naveo, podneti pre utvrđivanja pravila.

Božović je rekao da izborni i rokovi za kandidaturu teku od petaka 28. septembra i da sve dosadašnji predlozi formalno ne mogu biti prihvaćeni, jer su dati pre nego što je Organizacioni odbor utvrdio pravila.

"Tek danas je Organizacioni odbor usvojio Pravila o kandidovanju i Pravila o kampanji, kao i formulare za kandidovanje. Zvanično član koji ispunjava uslove iz Statuta DS, kao i uslove iz ovih pravila, ima pravo da se kandiduje", rekao je Božović.

Kako je naveo, obrasci za kandidovanje i pravila o kampanji su postavljeni na internet stranici www.ds.org.rs. Izborna skupština DS biće održana 10. novembra po delegatskom sistemu. Kandidature su najavili dosadašnji predsednik stranke Boris Tadić, njegov zamenik Dragan Đilas, kao i nekadašnji premijer Zoran Živković. Kandidaturu je u medijima najavio i predsednik beogradske Opštine Vračar Branimir Kuzmanović. Takođe su se neki odbori već ranije izjasnili koga bi podržali, ali će sada tu podršku morati da formalizuju.

Kandidovanje za izbor predsednika DS trajaće do 25. oktobra, odnosno 15 dana pre održavanja izborne skupštine, rekao je član Organizacionog odbora Marko Đurić. Prema njegovim rečima, pravo da kandiduje predsednika DS ima 160 odbora DS. Tadić je predsednik DS od februara 2004. godine.

U toku pripreme 15. skupštine DS, zakazane za 10. novembar, do sada je stiglo 46 predloga opštinskih odbora, od kojih je predsednika DS Borisa Tadića za ponovni izbor na tu dužnost predložilo 45 odbora, dok je Dragana Đilasa kandidovao samo jedan odbor....Međutim posle saopštenja Organizacionog odbora dosadašnji predlozi nisu mogli da budu prihvaćeni...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track