PONOVO U ZVEZDI: Aleksandar Luković stiže u decembru!
Foto: Fonet

Bivši reprezentativac Srbije blizu Marakane

PONOVO U ZVEZDI: Aleksandar Luković stiže u decembru!

Fudbal -
Predsednik Zvezde Džajić u stalnom kontaktu sa iskusnim defanzivcem, koji ima veliku želju da opet obuče crveno-belo

To je štoper!Aleksandar Luković napušta Zenit u decembru! Iskusni štoper najavio je odlazak iz Sankt Peterburga jer je nezadovoljan statusom kod trenera Lućana Spaletija.Propala pozajmicaAleksandar Luković ima želju da se vrati u Crvenu zvezdu i osvoji još jednu titulu s voljenim klubom. Prošlog leta pričao je s predsednikom kluba Draganom Džajićem, a dogovor sa „Gaspromom“ prolongiran je za zimski prelazni rok. Naime, Zenit u avgustu nije hteo da ga pusti na pozajmicu u Beograd i plaća mu milion evra za još godinu dana ugovora. Sad su izgleda Rusi spremni na kompromis, a odlučujuću ulogu trebalo bi da ima zajednički sponzor „Gasprom“. Dogovor Džajića i Lukovića mogao bi da bude postignut polovinom decembra, jer je kontakt između njih dvojice odavno uspostavljen.- Ne igram, to mi smeta! Treba da rešim taj problem s klubom. Ugovor sa Zenitom ističe mi u julu i, iskreno, ne znam šta će se desiti. Mnogo mi je teško u poslednja dva meseca. Profesionalac sam, dobro radim, ali nisam u planovima trenera - rekao je Luković i dodao:Retko igra za Zenit- Ove jeseni igrao sam samo dve utakmice za Zenit, protiv CSKA i u Danskoj. Malo je to. Imam 31 godinu, nisam mlad igrač da mogu da čekam. I dalje mogu da igram na najvišem nivou. U Zenitu nisam igrao onoliko koliko sam mogao. Nisam srećan i želim da odem. Problem za dogovor između Zenita i Crvene zvezde tokom leta bio je novac. Izgleda da sad nije tako.- Verujte mi, novac mi nije prioritet. Iskreno! Sad mi je najvažnije da počnem da igram. Nisam zaboravio kako se to radi, samo me treba pustiti - tvrdi Luković.

Nemci kvare posaoKELN NUDI 1,5 MILIONA EVRAPovratak Aleksandra Lukovića u Crvenu zvezdu mogao bi da pokvari Keln. Nemački drugoligaš spreman je da Rusima plati 1,5 miliona evra za bivšeg srpskog reprezentativca jer želi da napravi respektabilan tim za Bundesligu. Keln je trenutno drugi u „cvajti“, a trener „jarčeva“ Peter Šteger ima dobro mišljenje o bivšem srpskom reprezentativcu.

ČINJENICEAleksandar Luković- može da igra na poziciji levog štopera i levog beka- došao je u Crvenu zvezdu sa 17 godina iz kraljevačke Sloge- trener Muslin ga je 2003. zajedno s Jankovićem, Mrđom i Bastom poslao na kaljenje u Ub- u prvi tim vratio ga je predsednik Džajić 2004, kad je trener postao Ljupko Petrović- za Crvenu zvezdu odigrao je 64 utakmice i dao tri gola- u leto 2006. otišao je za 2,7 miliona evra u Udineze, a od 2010. član je Zenita- za reprezentaciju je debitovao 2005. protiv Poljske, upisao je 27 utakmica- igrao je na Mundijalu u Južnoj Africi u paru s Nemanjom Vidićem- u martu 2011. obavestio je FSS da ga ne zove u reprezentaciju zbog problema sa selektorom Petrovićem- ima duplu krunu sa Crvenom zvezdom i Zenitom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track