POPADALI DALEKOVODI: Pola metra snega kod Nove Varoši, zlatiborska sela bez struje
Foto: Zoran šaponjić

Zima se vratila

POPADALI DALEKOVODI: Pola metra snega kod Nove Varoši, zlatiborska sela bez struje

Srbija -
Pod snegom se tokom noći srušilo šest dalekovoda od 10 kilovolti pa su bez struje čitavo Sirogojno, polovina Šljivovice, Dobroselica, Stublo, Vodice, Rudine, Gostilje, Alin Potok, Ljubiš, odnosno blizu 4.000 potrošača
1 / 3 Foto: Zoran šaponjić

UŽICE - Dramatično...U višim predelima Nove Varoši tokom noći palo je skoro pola metra vlažnog i teškog snega. U samom gradu jutros je bilo najmanje 30 santimetara snega, a temperatura je u zoru pala na minus jedan stepen. U selu Bela Reka ispod Zlatibora jutros je 40 santimetara snega. Zabelela se i Pešterska visoravan. U Sjenici je jutros visina belog pokrivača 17 santimetara, na Radišića brdu 23 santimetra.

Pod teškim i vlažnim snegom tokom noći padali su dalekovodi, pa je dobar deo Zlatibora jutros bez struje. Po informacijama iz ED Čajetina pod snegom se tokom noći srušilo šest dalekovoda od 10 kilovolti pa su bez struje čitavo Sirogojno, polovina Šljivovice, Dobroselica, Stublo, Vodice, Rudine, Gostilje, Alin Potok, Ljubiš, odnosno blizu 4.000 potrošača. Teška situacija je i u novovaroškom kraju gde je tokom noći došlo do prekida na 35 kilovoltnom dalekovodu ka Bistrici, a bez struje jutros su Gornja i Donja Bistrica, Negbina, Draglica, Seništa, Jasenovo, Kućani, Bela Reka, Trudovo, Vraneša, Amzići...Problema sa snabdevanjem strujom ima i u prijepoljskoj opštini gde su jutros bez struje celi Aljinovići, Milošev Do, Kaćevo, zaseoci oko manastira Mileševa, deo Bostana, Taševo, Sedobro, Kosatica, odnosno stotine i stotine domaćinstava.

Većinu vozača sneg je zatekao sa letnjim guama, bez zimske opreme, pa je tokom noći na magistrali oko Nove Varoši bilo kraćih zastoja. Teška mehanizacija tokom noći čistila je i puteve u sjeničkom kraju, naročito pravac ka selu Bare. Velikih problema tokom noći imali su vlasnici plastenika u novovaroškom kraju, voćari, koji su se čitave noći borili da sneg ne poruši plastenike, ne polomi tek iscvetale voćke. U višim predelima Nove Varoši sporedni seoski putevi jutros su uglavnom zavejani. U Elektrodistribucijama u Novoj Varoši, Čajetini, Prijepolju, jutros su nam rekli da su im sve raspoložive ekipe od zore na terenu, ali da se radnici suplavaju sa velikim snegom, sa veoma teškim uslovima za rad. Magistrala od Užica ka Prijepollju preko Zlatibora i Nove Varoši jutros je očišćena, a ekipe Puteva Prijepollje i Užice radile su čitave noći. Velike probleme stvarali su im vozači koji su se sa svoojim vozilima na putu zatekli sa letnjim gumama. Jutros je prohodan i put preko Zlatara ka Sjenici, a putari čiste put Kokin Brod – Straža.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja