POPLAVE U RS: Proglašeno vanredno stanje, šest mrtvih!
Foto: Rojters

Dramatično i u regionu

POPLAVE U RS: Proglašeno vanredno stanje, šest mrtvih!

Planeta -
Novi režim ponašanja i funckionisanja RS sve dok se ne stabilizuje situacija izazvana velikim poplavama

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske donela je danas odluku o proglašenju vanrednog stanja u tom entitetu, u kojem su mnoge lokalne zajednice bile ili su i dalje izložene poplavama.

Premijerka Željka Cvijanović izjavila je da ova odluka znači i novi režim ponašanja i funckionisanja svih u RS sve dok se ne stabilizuje situacija izazvana velikim poplavama.

"Apelujem da se svi građani, institucije, ustanove i preduzeća ponašaju u skladu s ovom odlukom", rekla je novinarima Cvijanović posle sednica Štaba Vlade RS za vanredne situacije i Vlade RS.

Klinički centar Banja Luka dosad je primio više od 80 pacijenata iz poplavama najugroženijih područja Republike Srpske. Pacijenti stižu iz cele RS helikopterom i drumskim saobraćajem, a najveći broj njih je iz Doboja, Teslića, Petrova, Čelinca, Kotor Varoši, Šamca i Modriče.

Među pacijentima koji su danas helikopterom prevezeni u Klinički centar je i trudnica iz Šamca koja nosi trojke, a koja je smeštena u Kliniku za ginekologiju i akušerstvo.Svi pacijenti su zbrinuti i stabilni su.

http://www.youtube.com/watch?v=hiqVn8DoDwo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja