POPRAVNI: Vraćena optužnica protiv Dulića

Tužilaštvo na popravnom

POPRAVNI: Vraćena optužnica protiv Dulića

Crna Hronika -
Krivično vanpretresno veće usvojilo prigovore advokata i postupak protiv bivšeg ministra vratilo u istragu

BEOGRAD - Jovo nanovo!Optužnica koju je krajem septembra specijalno tužilaštvo podiglo protiv bivšeg ministra životne sredine Olivera Dulića i njegovih saradnika ukinuta je i vraćena na „dopunu“, saznaje Kurir.- Naloženo je da se sa slovenačkog prevedu dokazi koji su stigli iz te države. Takođe, u dopuni istrage trebalo bi da se obavi ekonomsko-finansijsko veštačenje radi utvrđivanja visine imovinske koristi i da se pribave akti koji regulišu ovlašćenja i obaveze osumnjičenih Dulića, Zorana Drobnjaka i Nebojše Janjića. Kada dopuna istrage bude okončana, spisi će ponovo biti prosleđeni tužilaštvu - potvrdio je izvor Kurira iz tužilaštva.Da optužnica još nije stupila na pravnu snagu za Kurir je potvrdio i branilac bivšeg ministra. Optužnica je stavljena van snage jer su usvojeni prigovori branilaca. Postupak je ponovo vraćen u fazu istrage, zbog formalnih i suštinskih nedostataka - potvrdio je advokat Ivan Šebek.Protiv Olivera Dulića i njegovog nekadašnjeg zamenika Nebojše Janjića i v. d. direktora „Puteva Srbije“ Zorana Drobnjaka tužilaštvo je podiglo optužnicu zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja pribavili imovinsku korist preduzeću „Nuba invest“ u iznosu većem od 2,5 miliona dinara, a na štetu budžeta Srbije.

Oduzeta mu tri pasošaOliveru Duliću tužilaštvo je oduzelo tri pasoša i zabranilo mu da napušta Srbiju.- Od Dulića su oduzeti srpski, hrvatski i diplomatski pasoš i oni su u spisima predmeta - kaže izvor Kurira.

Preti mu 12 godinaZa krivično delo za koje se protiv Dulića vodi postupak predviđena je kazna od dve do 12 godina zatvora.- Protiv bivšeg ministra i njegovih saradnika prvenstveno je bio podnet optužni predlog, ali je policija tužilaštvu dostavila dopunu krivične prijave o neplaćenim dažbinama državnim i javnim preduzećima u postupku izdavanja građevinskih dozvola za postavljanje spornih optičkih kablova - kaže izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track