POPUSTILI: Albanci sami premeštaju spomenik

Pronađena lokacija

POPUSTILI: Albanci sami premeštaju spomenik

Društvo -
Za nedelju u 11 sati zakazan je sastanak sa liderima svih šest partija Albanaca na jugu Srbije kojima će ova odluka biti predsatavljena

PREŠEVO - Na sastanku rukovodstava dva udruženja veterana, Albanaca koji su učestvovali u pobuni 2000/01. godine na jugu Srbije, na traženje Prištine i Tirane odlučeno je da se predloži premeštanje spomenika borcima OVPBM sa trga u Preševu u dvorište džamije ili u dvorište Doma kulture.

Za nedelju u 11 sati zakazan je sastanak sa liderima svih šest partija Albanaca na jugu Srbije kojima će ova odluka biti predsatavljena.

Očekuje se da se nakon tog sastanka o ovome obavesti Vlada Srbije i od nje zatraži nekoliko dana za tehničko sprovođenje ove odluke. Sastanku je prisustvovao i predstavnik OEBS.

Predstavnici Albanaca ranije u subotu održali su još jedan u nizu sastanaka, koji je ostao bez epiloga. Na sastanku, koji je trajao četiri sata, učestvovali su lideri albanskih partija, predstavnici udruženja veterana OVPMB, roditelji poginulih čija su imena na spomeniku i predstavnici misije OEBS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja