PORAZNO: Srbija postala zemlja sa najjeftinijim narkoticima!

Šije nas Afrika i Indija

PORAZNO: Srbija postala zemlja sa najjeftinijim narkoticima!

Crna Hronika -
Srbija je nedavno osim po provodu postala poznata i po jeftinim narkoticima čija cena je čak 20 posto niža nego u susednoj Crnoj Gori

BEOGRAD – Da Srbija više nije poznata po šljivovici ili pivu je odavno poznato, ali po nečmu jeste i to ni manje ni više nego po jeftinim narkoticima, čija cena je u Srbiji niža čak 20 posto nego u susednoj Crnoj Gori, rezultati su analize koju je napravio časopis Global post dok je pravio listu zemalja gde je najskuplje uživanje u narkoticima, alkoholnim pićima i cigaretama.

Tako ovaj časopis navodi da se Srbija nalazi na listi zemlja gde je marihuana najjeftinija. U Srbiji je za taj užitak potrebno izdvojiti oko 1,3 dolara, što je niska cena u odnosu na region. Najjeftinije uživanje u ovom narkotiku je u Indiji gde gram sušenog kanabisa košta samo osam centi, a odmah iza najmnogoljudnije zemlje na svetu su Južna Afrika i Gvatemala. Zemlja koja se smatra najskupljom za uživanje trave jesu Ujedinjeni arapski emirati gde je za gram sušene biljke potrebno izdvojiti oko 100 dolara.

Kokain koji je nekada važio za drogue bogatih, a u Srbiji je za gram potrebno izdvojiti 88 dolara (oko 7.350 dinara) što našu zemlju svrstava u zlatnu sredinu. Slične cene se kreću i u ostalim zemljama Zapadnog Balkana. Ovaj narkotik je ipak najjeftiniji u Latinskoj Americi posebno u Kolumbiji, Peruu i Boliviji gde gram belog praha košta samo 5 dolara, a najskuplje uživanje je u Australiji čak 300 dolara, Japanu Ii Egiptu gde je za uživanje ovog narkotika potrebno izdovojiti više od 200 dolara.

Što se tiče najprljavije droge heroina za gram je u Srbiji potrebno izdvojiti oko 2.000 dinara što je paprena cena u odnosu na Keniju gde gram košta samo 1,9 dolara, dok je zemlja u kojoj je heroin najskuplji Burneji, gde cena za gram dostiže astronomskih 1330 dolara.

MDMA ( popularni ekstazi) prema podacima Agencije za drogu i kriminal SAD, u Srbiji je potrebno za tabletu izdvojiti samo 220 dinara, dok od Srbije jedino je jeftinija Poljska gde cena jedne tablete iznosi 150 dinara. Zanimljivo je da je ova droga čak 20 puta skuplja u susednoj Crnoj Gori gde vam treba oko 3.000 dinara samo za jednu tabletu (41.7 dolar).

Srbija je na listi narkotika postala poznata i po tome što je kristal met jeftiniji u odnosu na Evropu i svet. Pa tako cena za gram iznosi 220 dinara, dok u dalekoj Australiji je potrebno izdvojiti čak 641 dolar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track