POŠAO KUĆI: Niški mališan (3) u patofnicama pobegao iz vrtića na ulicu
Foto: Beta

Begunac

POŠAO KUĆI: Niški mališan (3) u patofnicama pobegao iz vrtića na ulicu

Srbija -
Niko iz vrtića Zvončica nije ni primetio da im fali dete

NIŠ - Trogodišnji dečak koji u patofnama i bez jakne trčeći viče: "Neću u vrtić, hoću kući!" začudio je prolaznike u Đerdapskoj ulici, koji su pretpostavili da je pobegao iz vrtića "Zvončići" u Romanijskoj i odveli ga tamo.

Kako je ispričala radnica jednog od lokala u blizini vrtića, mališan je u sredu oko pola deset protrčao ulicom, prešao pešački most preko Gabrovačke reke i nastavio da trči Đerdapskom ulicom.

"Kroz izlog sam primetila dete koje je bilo napolju, po onom hladnom vremenu, samo u dukserici. Prvo sam pomislila: Kako je neko pustio dete bez jakne, a onda sam pogledom potražila roditelje, jer se dete šetalo sredinom ulice. Tada sam shvatila da je ono u patofnicama!", kaže radnica.

Ona dodaje da je nekoliko ljudi krenulo za njim, a da ga je jedan od prolaznika sustigao i vratio nazad vaspitačicama. Pritom, niko iz vrtića nije ni primetio da im "fali" dete. - Vaspitačice su nam rekle da je dete samo otključalo vrata. Pa, ja imam stariju decu, ali ona još ne umeju to da urade - priča ova žena.Duž cele Romanijske ulice ima mnogo parkiranih automobila, pa je sva sreća da nijedan nije krenuo u rikverc, jer su male šanse da bi spazili tako nisko dete.

U vrtiću "Zvončići" nisu hteli da komentarišu ovaj događaj ni juče, ni danas, uz obrazloženje da tamo nema "odgovornog lica". Na pozive i poruke nije odgovorio ni direktor Predškolske ustanove "Pčelica" Zoran Jonić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track