POSLE PORAZA OD BRAZILA: Hrvati u Bosni palili zastave BiH
Foto: Klix.ba

Neredi u Kiseljaku

POSLE PORAZA OD BRAZILA: Hrvati u Bosni palili zastave BiH

Brazil 2014 -
Prema rečima očevidaca zastave su zapaljene oko ponoći, a izgoreo je i deo prostorija Patriotske lige, čiji predsednik Senad Bejtić kaže da je to napad na državu

Po završetku meča Brazil - Hrvatska (3:1) navijači "Vatrenih" nezadovoljni porazom zapalili su pet zastava Bosne i Hercegovine, kao i jedan objekat u bosanskom gradiću Kiseljaku.

Prema rečima očevidaca zastave su zapaljene oko ponoći, a izgoreo je i deo prostorija Patriotske lige, čiji predsednik Senad Bejtić kaže da je to napad na državu.

"Osim zastava zapaljen je i deo objekta u kome su kancelarije Patriotske lige. Međutim, izgoreo je samo deo stolarije, verovatno jer se vatra sama ugasila. Slučaj je prijavljen policiji, koja je obavila uviđaj na mestu događaja. Velika zastava je uvek bila tu, na jarbolu, a juče smo okačili još četiri manje zastave BiH uoči SP-a, jer tu nameravamo da pratimo utakmice reprezentacije BiH. Inače, Kiseljak je juče bio sav šaren i svuda su bile šahovnice, dok se utakmica Brazil-Hrvatska organizovano gledala u hrvatskim ugostiteljskim objektima. Bile su to veće organizovane grupe, međutim, ne mogu tvrditi da je neko od tih navijača zapalio zastave i objekt Patriotske lige, iako ta mogućnost postoji", naveo je Bejtić.

(klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track