POSLEDNJE PORUKE SA BRODA KOJI TONE: Mama, možda neću moći da ti kažem kasnije.Volim te..
Foto: Ap

Trajekt potonuo kod južne obale Južne Koreje

POSLEDNJE PORUKE SA BRODA KOJI TONE: Mama, možda neću moći da ti kažem kasnije.Volim te..

Planeta -
“Ne mogu. Prolaz je pun dece i previše je nagnuto”, navela je Šin, koja je među 290 učenika koji se vode kao nestali

Učenici zarobljeni na trajektu koji tone kod obale Južne Koreje šalju svojim roditeljima srceparajuće SMS poruke. “Tata, ne brini. Imam pojas za spasavanje i tu smo svi zajedno”, napisala je 18-godišnja Šin.Otac je odgovorio: Znam da su spasioci na putu, ali izađi odatle ako možeš”.“Ne mogu. Prolaz je pun dece i previše je nagnuto”, navela je Šin, koja je među 290 učenika koji se vode kao nestali. Drugi učenik pisao je svojoj majci, koja tada nije znala da trajekt tone.“Mama, možda neću moći da ti kažem kasnije. Volim te”, napisao je on.“I ja volim tebe sine”, odgovorila je majka. Srećom, ovaj učenik je među 179 spašenih ljudi.Još jedna porodica je objavila da je primila SMS u kojoj njihov član, jedan od nestalih, kaže da je još živ. Ne zna se da li je ta osoba spasena. Najmanje šest osoba je poginulo, a 290 se vode kao nestali, kada se juče prevrnuo i potonuo trajekt kod južne obale Južne Koreje.

U potragu za nestalima su se uključili i članovi porodica koji su na sopstvenim brodovima krenuli da traže svoje najmilije. Spasioci su radili čitavu noć uz svetlost reflektora ali silina struja i smanjenja vidljivost pod vodom sprečili su ronioce da uđu u uronjenu olupinu.Još se nadaju da će naći preživele u delovima gde je ostalo vazduha i zbog toga je važan svaki sat.

Kapetan broda je još na ispitivanju, a otkriveno je kako su učenici preko zvučnika dobili naredbu da stanu i čekaju dalja uputstva ili stave pojase za spasavanje i skoče. Preživeli su oni koji su skočili. Tri ogromne dizalice raspoređene su na licu mesta u pokušaju da podignu olupinu.Uzroci nesreće nisu poznati ali putnici daju naslutiti da je trajekt udario o podmorski greben.

http://www.youtube.com/watch?v=Ka14Ee9vobc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track