POSLEDNJI DAN: Podnošenje poreskih prijava večeras do 20 sati

Uprava javnih prihoda

POSLEDNJI DAN: Podnošenje poreskih prijava večeras do 20 sati

Beograd -
Prema izmenama Zakona o porezima na imovinu, od 1. januara firme se "samooporezuju", što znači da u skladu sa zakonom sami utvrđuju porez na imovinu za 2014. godinu

BEOGRAD - Preduzeća i preduzetnici mogu još danas do 20 sati da podnesu poreske prijave i plate dospele obaveze, jer je danas poslednji dan za utvrđivanje poreza na imovinu za 2014. godinu, navodi Uprava grada Beograda.

Prema izmenama Zakona o porezima na imovinu, od 1. januara firme se "samooporezuju", što znači da u skladu sa zakonom sami utvrđuju porez na imovinu za 2014. godinu.

Uprava grada podseća da je nepodnošenje prijave, neobračunavanje i neplaćanje poreza prekršaj za koji su predviđene novčane kazne. Prema Zakonu o poreskom postupku o poreskoj administraciji, te kazne iznose do 100.000 dinara za direktore i odgovorne u firmi, za preduzeće od pola miliona dinara pa i više, ali ne više od 20 odsto iznosa poreza utvrđenog u postupku poreske kontrole.

Radi omogućavanja blagovremenog prijema poreskih prijava, nadležna odeljenja Uprave javnih prihoda danas će raditi s produženim radnim vremenom, od 8 do 20 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track