POSLEDNJI DAN ROKA: Stiglo 15.000 elektronskih prijava za poreze i doprinose
Foto: AP/Ilustracija

Poreznici na mukama

POSLEDNJI DAN ROKA: Stiglo 15.000 elektronskih prijava za poreze i doprinose

Društvo -
Od 1. januara je stiglo više od 80.000 prijava takozvane objedinjene naplate

BEOGRAD - Poslednjeg dana roka za elektronsko podnošenje pojedinačne prijave za poreze i doprinose po odbitku (PPP-PD) za isplate u januaru, do 14 časova podneto je više od 15.000 prijava.

Kako je saopštila Poreska uprava, od 1. januara je stiglo više od 80.000 prijava takozvane objedinjene naplate.Elektronski servisi Poreske uprave funkcionišu nesmetano, s tim što su su mogući povremeni prekidi u intervalu od pet do 10 minuta, a bilo je nekoliko pokušaja hakerskih napada na sistem Poreske uprave, navedeno je u saopštenju.Ukoliko iz bilo kojih razloga poslata prijava nije prihvaćena kao podneta, isplatilac prihoda, odnosno podnosilac prijave, treba da nastavi sa upućivanjem sve dok ona ne dobije status podnete prijave.

Ako iz bilo kojih razloga isplatioci prihoda nisu ni pokušali podnošenje za isplate izvršene u januaru 2014. godine, moraju to učiniti što hitnije.

Propuštanje roka za slanje PPP-PD prijave predstavlja prekršaj prema Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji, upozorila je Poreska uprava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track