POSLEDNJI GAF: Romni predsednik na tren

Pokrenuli pogrešan vebsajt

POSLEDNJI GAF: Romni predsednik na tren

Planeta -
I dok se pojedinci šale na račun Romnija i njegovih saradnika jer su se i na ovaj način bili pripremili da republikanac dobije izbore, drugi ističu da je pripremanje vebsajta unapred zapravo uobičajena praksa

VAŠINGTON - Mit Romni je na nekoliko minuta ipak bio predsednik SAD, ali samo zbog toga što su njegovi saradnici greškom pokrenuli vebsajt koji je pripremljen pre izbora - za slučaj da kandidat republikanaca bude izabran za šefa države.

"Uzbuđen sam zbog mogućnosti koje kao nacija imamo. Moj prioritet je da Amerikance vratim na posao", citat je koji je na stranici pripremljenoj za Romnija kao predsednika stajao pored njegove slike, dok se u pozadini mogla videti američka zastava.

Na istoj stranici je bio još jedan Romnijev citat: "21. vek može i mora da bude vek Amerike. Baklja koju Amerika nosi je baklja pristojnosti i nade", kao i najava inauguracije predsednika za 21. januar 2013. godine.

Pored toga, ispod Romnijeve slike stajao je njegov slogan: "Manja, jednostavnija, pametnija. Verujem u Ameriku", navodi se na popularnom političkom blogu "Politikal vajer" (Political Wire), koji je uspeo da snimi stranicu pre nego što je ugašena.

I dok se pojedinci šale na račun Romnija i njegovih saradnika jer su se i na ovaj način bili pripremili da republikanac dobije izbore, drugi ističu da je pripremanje vebsajta unapred zapravo uobičajena praksa.

Romni je na izborima održanim u utorak izgubio od Baraka Obame, koji je osvojio drugi uzastopni predsednički mandat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja