POTERA U HRVATSKOJ: 3 rukometašice Konga pobegle sa SP!
Foto: Nestali.hr

Da li će tražiti politički azil?

POTERA U HRVATSKOJ: 3 rukometašice Konga pobegle sa SP!

Ostali sportovi -
Kongo trenutno igra u Hrvatskoj na Svetskom prvenstvu za juniorke. Kongo igra u grupi C, a do sada je zabeležio četiri ubedljiva poraza i nema nikakve šanse za prolaz u drugu fazu SP

ZAGREB - Tri rukometašice reprezentacije Demokratske Republike Kongo pobegle su iz hotela u hrvatskom Đurđevcu, a pretpostavlja se da će tražiti politički azil u ovoj zemlji.

Kongo trenutno igra u Hrvatskoj na Svetskom prvenstvu za juniorke. Kongo igra u grupi C, a do sada je zabeležio četiri ubedljiva poraza i nema nikakve šanse za prolaz u drugu fazu SP.Hrvatski mediji navode da su nestale Betu Mvita Julie (19), Kele Mazenga Mirnele (20) i Mumbala Majunga Laetitia (18). One su pobegle jer ne žele da se vrate u svoju zemlju, koja je pogođena građanskim ratom, pljačkama, ubistvima i silovanjima.

Prema poslednjim informacija, nestanak rukometašica je prijavljen policiji, koja intenzivno traga za njima. Nije poznat način na koji su nestale iz hotela i da li su imale pomagača.Postoji sumnja da su rukometašice od ranije obezbedile prevoz i da su na volšeban način izbegle obezbeđenje. Hrvatski mediji pretpostavljaju da će u ovoj zemlji najverovatnije tražiti azil ako se u njoj još nalaze. Delegacija Konga se nije previše potresla, jer kako tvrde nestanak njihovim sportista i traženje azila nije neouobičajeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track