POTERA U HRVATSKOJ: Srbin probio rampu, presretači ga jurili 100 km!

POTERA U HRVATSKOJ: Srbin probio rampu, presretači ga jurili 100 km!

Crna Hronika -
Vozač je osim rampe na prelazu Bajakovo oštetio nekoliko vozila i saobraćajnih znakova, a zaustavljen je posle potere duge 100 kilometara

SLAVONSKI BROD - Slavonskobrodska policija je u ponedeljak oko 11.30 sati na auto-putu Zagreb-Lipovac zaustavila audi srpskih registracija čiji je vozač državljanin Srbije (27) pre toga probio rampu na graničnom prelazu Bajakovu i jurio auto-putem.

Dojavu da iz smera istoka od Lipovca auto-putem A3 juri automobil srpskih registracija, koji se nije zaustavio na naređenja granične policije na Bajakovu stigao je 45 minuta ranije.

Vozač je prethodno oštetio graničnu rampu na prelazu Bajakovo, na ulazu u Hrvatsku, kao i nekoliko vozila, saobraćajnih znakova.

"Kod čvora Lužani vozač je prisilno zaustavljen, a pri tome on je zadobio lakše telesne povrede. Lekar ga je pregledao i utvrdio da nema potrebe da bude zadržan na lečenju, pa je vozač uhapšen.

Za sada je potvrđeno da nije bio pod uticajme alkohola, a ostale okolnosti ovog događaja se utvrđuju.

Na pitanje novinara zašto je policiji bilo potrebno 100 kilometara da zaustavi vozača portparolka slavonsko-brodske policije je izjavila da je policija želela da što na bezbedniji način zaustavi vozilo, uzimajući u obzir druga vozila i ljude na autoputu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja