Potraga za Milanom Antonićem i Slobodanom Ratkovićem

Slučaj Agrobanka

Potraga za Milanom Antonićem i Slobodanom Ratkovićem

Crna Hronika -
Pripadnici MUP-a intenzivno tragaju Milanom Antonićem (34) sinom bivšeg predsednika Izvršnog direktora te banke Dušana Antonića i za Slobodanom Ratkovićem (65), zamenikom direktora privrednog društva "Neadcommerce"

BEOGRAD - U akciji rasvetljavanja svih nezakonitosti u poslovanju "Agrobanke" policija intenzivno traga za sinom bivšeg predsednika Izvršnog direktora te banke Milanom Antonićem (34), jednim od osnivača firme "Eso limb Gmbh" iz Beča, koja je osnivač privrednog društva "Drina timber" iz Ljubovije, saopštio je danas MUP Srbije.

Kako je saopšteno, pripadnici MUP-a intenzivno tragaju i za Slobodanom Ratkovićem (65), zamenikom direktora privrednog društva "Neadcommerce" iz Beograda.

U akciji Uprave kriminalističke policije MUP-a i Policijske uprave za grad Beograd, a u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal, osam osoba je lišeno slobode zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osimnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, a pripadnici MUP-a, kako je istaknuto, nastavljaju rad na rasvetljavanju svih nezakonitosti u poslovanju "Agrobanke".

Uhapšeni su predsednik Izvršnog odbora Poljoprivredne banke "Agrobanka" a.d. Beograd Dušan Antonić (64), članovi Izvršnog odbora Slavoljub Korićanac (57) i Bojan Zarić (42), kao i izvršni direktor sektora za korporativno bankarstvo "Agrobanke" Boban Labović (55).

Takođe uhapšeni su izvršni direktor sektora za upravljanje rizicima Vehbo Papić (55), jedan od osnivača firme "Eso limb Gmbh" iz Beča, koja je osnivač privrednog društva "Drina timber" iz Ljubovije Miloš Uzelac (33), direktor i odgovorno lice u privrednim društvima "Drina timber" i "Neadcommerce" iz Beograda Branimir Uzelac (62) i direktor i odgovorno lice privrednog društva "Drina timber" Saud Hasović (51).

Osumnjičeni Antonić Dušan je u periodu od 2006. do 2011. godine, kao predsednik izvršnog odbora "Agrobanke" u saizvršilaštvu sa drugim članovima izvršnog odbora i rukovodiocima sektora Banke, osumnjičenim Zarićem, Korićancem Labovićem i Papićem, kršeći zakonske i podzakonske akte i interne propise banke odobravao kredite većem broju pravnih i fizičkih lica iz Republike Srbije, pod povoljnijim uslovima i bez adekvatnih sredstava obezbeđenja, koji do danas nisu vraćeni.

Među njima su i privredna društva "Drina Timber" iz Ljubovije i "Neadcommerce" iz Beograd, koja su pod kontrolom Antonića, a u suvlasništvu njegovog sina Milana Antonića i Miloša Uzelca, a u kojima su odgovorna lica Branimir Uzelac, Suad Hasović i Slobodan Ratković.

Osumnjičeni su na taj način korisnicima kredita pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu više od 32 milijarde dinara, a na šteru "Agrobanke", navedeno je u saopštenju MUP-a.

Saslušano osam osumnjičenih u slučaju AgrobankaPolicija je u prisustvu zamenika tužioca za organizovani kriminal saslušala osmoro osumnjičenih za "slučaj Agrobanka" i donela rešenje o zadržavanju od 48 sati, rečeno je danas Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Osimnjičeni će, uz krivičnu prijavu, u tom roku biti dovedeni i saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Nakon toga biće i doneta odluka o daljem toku postupka.

Saslušano je pet osumnjičenih odgovornih lica u "Agrobanci" i tri osumnjičena odgovorna lica u preduzećima "Drina Timber" i "Hed Komerc" zbog nezakonitog odobravanja kredita pomenutim pravnim licima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track