POTRAGA ZA OTETIM DEVOJČICAMA: Priključila se i Mišel Obama
Foto: Tviter

Prva dama SAD

POTRAGA ZA OTETIM DEVOJČICAMA: Priključila se i Mišel Obama

Planeta -
Iskoristila je svoju popularnost za informisanje šire javnosti o užasu kroz koji prolaze 276 kidnapovane devojčice i njihove porodice

VAŠINGTON - Otmica 276 devojčica iz školskog internata u Nigeriji, i najave da će biti prodate u roblje, nakon tri nedelje počela je da okupira pažnju šire svetske javnosti i navela mnoge da dignu glas protiv tog monstruoznog čina uključujući i Mišel Obamu.

Prva dama SAD postavila je na svoj Tviter nalog fotografiju sa porukom "Bring back our girls" što u prevodu znači vratite nam naše devojčice, i tako rešila da iskoristi svoju popularnost u informisanju što većeg broja ljudi o užasu kroz koji trenutno prolaze devojčice i roditelji u Nigeriji.

Molimo se za nestale devojčice u Nigeriji i njihove porodice" napisala je Mišel Obama ispod fotografije. Odgovornost za otmicu preuzeo je islamistički oružani pokret Boko Haram, a vlasti u Nigeriji su ponudile 50 miliona naira (oko 325.000 dolara) za informaciju koja bi pomogla u njihovom pronalaženju i oslobađanju.Svoju pomoć u pronalaženju kindapovane dece ponudile su zasad, između ostalih, Amerika, Velika Britanija, Kina, Kanada i Australija. Podsetimo, devojčice su kidnapovane 14. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track