POTVRĐENO: Mišković pobegao na Kipar!

Ekskluzivno saznajemo

POTVRĐENO: Mišković pobegao na Kipar!

Društvo -
Vlasnik „Delte“ tamo uživa političku zaštitu jer je na čelu njegove firme „Hemslejd“ Tatjana Jeronimides, supruga Marija Jeronimidesa, donedavno savetnika kiparskog predsednika

BEOGRAD - Lociran.Miroslav Mišković, vlasnik „Delta holdinga“, odleteo je na Kipar, saznaje Kurir. Mišković je odavno prebacio svoje bogatstvo u tu ostrvsku zemlju preko ofšor kompanija, a sada je lično otputovao na Kipar, gde uživa jaku političku zaštitu.Kako je Kurir nedavno pisao, u kiparsku ofšor firmu „Hemslejd“, koja je u vlasništvu najbogatijeg Srbina, samo u dve godine slilo se na ime prihoda više od 2,2 milijarde evra. Na „Hemslejd“ se vodio i prodati „Delta Maksi“, a i dalje se vode „Delta holding“ i „Delta rilestejt“, trenutno možda najvrednija Miškovićeva firma, jer je vlasnik skoro svih njegovih nekretnina i zemljišta. Preostalih 85 odsto akcija „Delta rilestejta“ drži „Astatin“, opet s Kipra, u čijem državnom i političkom vrhu Mišković ima jake veze.Upravo na čelu „Hemslejda“ je Miškovićeva desna ruka - Tatjana Jeronimides, supruga Marija Jeronimidesa, donedavno glavnog spoljnopolitičkog savetnika kiparskog predsednika. Ona je akter velikog skandala koji je letos potresao Kipar. Naime, kiparski mediji sumnjaju da je upravo Mišković pokušao da se dokopa posla preuređenja starog aerodroma u Larnaki u veliki centar kineske industrije. Posao je na kraju propao.U „Delti“ nisu želeli da daju zvaničnu informaciju gde se trenutno nalazi prvi čovek kompanije, da li je na Kipar otputovao poslom ili njegov odlazak ima veze sa otkrićem Kurira da će uskoro biti pozvan u policiju na informativni razgovor zbog spornih privatizacija u koje je umešan, a koje se pominju u izveštaju EU - poput „C marketa“ i Luke Beograd.- Takođe, informacije su potrebne i u vezi sa istragama o pet miliona evra koje je Šarić navodno pozajmio njegovom sinu Marku, zatim o ulozi Šarića u gradnji Belvila i o poslovanju Miškovićeve kompanije „Delreal“ - rečeno je nedavno našem listu.Podsetimo, Kurir je pisao da se proverava veza Miškovića s Darkom Šarićem u okviru poslovanja PZP „Beograd“, u slučaju „Delreala“ i konverzije 16 hektara zemlje, kao i o kreditu u Univerzal banci.

Zaobišao Rusiju i Crnu GoruIako je proteklih dana u javnosti spekulisano da je Mišković otišao u Crnu Goru ili Rusiju, Kuriru je iz više izvora u Moskvi i Podgorici potvrđeno da proteklih dana najbogatiji Srbin nije prešao njihove granice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track