9. RUNDA: Dačić i Tači u sredu u Briselu

Potvrđeno

9. RUNDA: Dačić i Tači u sredu u Briselu

Politika -
Pozvala sam ih da dođu, budu konstruktivni, spremni da razmostre različite opcije i dođu do kompromisa, navodi se u saopštenju Ketrin Ešton

BRISEL - Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton potvrdila je danas da je pozvala premijere Srbije i Kosova, Ivicu Dacića i Hasima Tačija na novi sastanak, sutra, u sredu, 17. aprila u Briselu.

"Pozvala sam ih da dođu, budu konstruktivni, spremni da razmostre različite opcije i dođu do kompromisa", navodi se u saopštenju koje prenosi portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič.

Poslednja runda dijaloga održana je 2. aprila i tada nije postignut dogovor. Ešton je posle tog sastanka saopštila da je to bio polslednji put da se dve strane formalno sastaju, i da je preostalo da se obe strane "kod kuće konsultuju sa svojim kolegama".

Eštonova je trenutno na mini-balkanskoj turenji, u okviru koje je sreda jedini slobodan dan. Direktan dijalog Beograda i Prištine je nakon osme runde u zastoju, ali su obe strane u međuvremenu izražavale spremnost za dalje razgovor i približavanje stavova.

Čak su i poruke zvaničnika sve tri strane išle u pravcu daljeg dijaloga, jer je rešenje kosovskog problema apsolunto u interesu i Beograda i Prištine i Brisela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track