POVRATAK BEGUNCA: Radulović uskoro u Srbiji, teško će optužiti Miškovića!

Bivši direktor „C marketa“ dobija status svedoka-saradnika

POVRATAK BEGUNCA: Radulović uskoro u Srbiji, teško će optužiti Miškovića!

Društvo -
Slobodan Radulović, koji je pobegao iz zemlje pošto je optužen za proneveru novca, izneće ključne dokaze protiv Miroslava Miškovića

BEOGRAD - Panika.Slobodan Radulović, bivši direktor „C marketa“, posle osam godina bekstva početkom sledeće sedmice dolazi u Srbiju, a kako Kurir saznaje, on će dobiti status svedoka-saradnika. Radulović, koji je 2006. zbog optužbi za proneveru 30 miliona evra u „C marketu“ otišao iz zemlje, rešio je da se vrati zbog teške bolesti, u nameri da dokaže da mu je optužnica nameštena.Istina o "C marketu"- Radulović je teško bolestan i zbog toga je odlučio da se vrati iz Španije. Ima nameru da „opere“ sebe i dokaže da mu je tu optužnicu „namestio“ Miroslav Mišković, koga je ranije optužio da mu je oteo „C market“. Zbog bolesti je tražio da ne ide u pritvor, već da bude smešten u bolnicu, a zauzvrat je spreman da odgovori na optužbe i ponudi dokaze da iza čitave afere stoji Mišković.

Glumio sveca... Miroslav Mišković
Glumio sveca... Miroslav Mišković

Njemu će biti dodeljen status svedoka-saradnika jer zna mnogo o Miškovićevim prljavim radnjama i mahinacijama - priča dobro obavešteni izvor Kurira i dodaje da je izvesna dokumentacija već dostavljena nadležnim organima.Radulović je krajem decembra 2013. izjavio da namerava da pred sudom iznese odbranu i dokaže punu istinu o načinu na koji je Mišković preuzeo „C market“ i ko mu je pomagao u toj neviđenoj pljački Srbije.- Vraćam se, imam nameru da dođem i iznesem svoju odbranu slobodno na sudu. Moji advokati se dogovaraju da mi se omogući da na sudu iznesem odbranu i dokažem da iza političke optužnice protiv mene stoji Mišković - rekao je Radulović i dodao da je Miškovićeva namera bila da preuzimanjem tog lanca prodavnica napravi trgovinski monopol u Srbiji.Prijatelj okrenuo leđaNjegova supruga Vukica je u ekskluzivnoj ispovesti Kuriru takođe detaljno govorila kako je Mišković, koji im se predstavljao kao porodični prijatelj, pretio i ucenjivao samo da bi preuzeo lanac prodavnica.- Miškovića poznajemo od 2000. godine. Bio nam je kućni prijatelj, jedan od onih za koje mislite da vam je član porodice, blizak kao brat... Znao je naše ćerke, Jelenu i Natašu, voleo je da razgovara s njima o biznisu... To je trajalo do dolaska Koštunice na čelo vlade, kad je Miškovićev odnos počeo da se menja, a njegov plan da preuzme „C market“ pokazao da onaj divni prijatelj ispod maske sveca krije najmonstruozniju ličnost - kazala je ona tada:

Vukica Radulović: Mišković nam je bio kao član porodice
Vukica Radulović: Mišković nam je bio kao član porodice

- Pozvao je Slobu jednoga dana u „Deltu“ i u lice mu rekao da će preko svog urednika u novinama Pres, koje je držao s Draganom Đilasom, napasti naše ćerke. To su i uradili - lažno su optuživane su da su „isisale“ pare iz „C marketa“, zaradile milijarde... a onda i da su upletene u trgovinu narkoticima. Uništen im je život - rekla je Vukica Radulović.Inače, Radulović je još 2007. u pismu Specijalnom sudu (pogledaj okvir), između ostalog, naveo „da je već u aprilu 2005. Mišković počeo sa ozbiljnim pripremama da me uplaši i primora da ‚C market‘ prodam njegovoj ‚Delti‘“.

U opasnostiI BEKO, ĐUNIĆ, KOŠTUNICA...Slobodan Radulović je u pismu, koje su njegovi advokati 2007. predali Specijalnom sudu, naveo da je dogovor o prodaji „C marketa“ sklopljen „po nalogu“ tadašnjeg premijera Vojislava Koštunice. Naveo je, naime, da je memorandum o razumevanju potpisan 19. avgusta 2005. i da je pod direktnim pokroviteljstvom Koštunice ugovorena nova vlasnička struktura „C marketa“. Uz njega, memorandum su potpisali i Miroslav Mišković, Milan Beko i Danko Đunić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track