POŽAR: Gori trska na levoj obali Dunava, Krnjača u dimu

POŽAR: Gori trska na levoj obali Dunava, Krnjača u dimu

Crna Hronika -
Prema rečima vatrogasaca i stanovnika ovog dela Beograda ovo je učestala pojava. U požaru nema povređenih

BEOGRAD - U naselju Sava Kovačević u Krnjači večeras je izbio požar na površini od oko dva hektara prekrivenih trskom, a vatrogasne ekipe su lokalizovale vatru i nema opasnosti od njenog širenja.

Kako je rekao načelnik Uprave sektora za vanredne situacije Beograda Rade Milošević požar se dogodio nešto pre 19 sati, a u njemu niko nije povređen.

Milošević je dodao da je brzom intervencijom vatrogasaca požar presečen, lokalizovan i stavljen pod kontrolu, pa je sprečena mogućnost njegovog širenja na obližnje objekte.

Prema njegovim rečima, u toku je dogašivanje požara, koji nije izazvao veću materijalnu štetu, niti zahvatio okolne objekte i vozila.

"Istragom će biti utvrđen uzrok požara", naveo je Milošević.

U akciji gašenja požara je učestvovalo pet vatrogasnih vozila sa 10 vatrogasaca spasilaca.

http://www.youtube.com/watch?v=r7LpyDgmhkY

Požar lokalizovan

Vatrogasne ekipe uspele se da lokalizuju požar na levoj obali Dunava u naselju Krnjača.

"Uspeli smo da lokalizujemo veći deo požara, bliže obali. I dalje gori trska u centralnom delu, gde nismo mogli da priđemo, a dve ekipe ostale su da dežuraju tokom noći", rečeno je u vatrogasnoj brigadi Beograda.

Kako su naveli, trska koja gori je u kanalu i ne postoji mogućnost da se požar proširi. Požar je izbio oko 19 sati i zahvatio je trsku na površini od oko 2.000 hektara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track