Požar na Svetoj gori podmetnuo imigrant?

Skandalozno

Požar na Svetoj gori podmetnuo imigrant?

Planeta -
Vatru koja besni na Atosu najverovatnije je upalio jedan radnik koji nije dobio posao u Uranopolisu i policija traga za njim, objavila je grčka televizija ERT

ATINA - Požar koji besni na Atosu najverovatnije je podmetnuo jedan radnik koji nije dobio posao u Uranopolisu i policija traga za njim, objavila je grčka televizija ERT. Pre toga, atinski dnevnik Etnos izneo je pretpostavku da su vatru izazvali radnici koji rade u vinogradima svetogorskih manastira "Sveti Pavle" i "Dionisijat".

S druge strane, profašistička partija "Zlatna zora" iskoristila je požar da optuži strane ilegalne imigrante da su namerno izazvali požare. Večeras je televizija MEGA prenela da je u popodnevnim časovima vetar pojačao, što povećava opasnost od širenja požara. Prema drugim izveštajima, vatra je stigla na dva kilometara od srpskog manastira Hilandar, prenela je Verska informativna agencija.Zbog toga su vlasti pripremile eventualnu evakuaciju tri manastira – srpskog Hilandara, grčkog Esfigmena i bugarskog Zografa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track