Ugašen požar u Muzeju automobila

Nema povređenih

Ugašen požar u Muzeju automobila

Beograd -
Na lice mesta, samo pet minuta po izbijanju požara, došao je i ministar kulture Bratislav Petković
1 / 9

BEOGRAD - U Muzeju automobila, u ulici Majke Jevrosime, oko 11.30 sati buknuo je požar.

Iz garaže muzeja počeo je da kulja crni dim, a uzrok požara najverovatnije su neispravne električne instalacije. Požar je prijavio zaposleni.

Na lice mesta, samo pet minuta po izbijanju požara, odmah je došao i ministar kulture Bratislav Petković, koji je i osnivač i direktor muzeja.

Ministar je u panici uleteo u crni dim vičući šta se upalilo, obišao je garažu i popeo se na sprat.

Požar gasi desetak vatrogasaca u dva vatrogasna kamiona, a ispred muzeja ima i puno policajaca jer je odmah preko puta i policijska stanica.

Ugašen požar, povređenih nema

Vatrogasne ekipe brzom intervencijom ugasile su požar koji je danas izbio u prostorijama Muzeja automobila u Beogradu, rekla je načelnica Uprave za vandredne situacije Beograda Sanja Žugić Vuksanović.

U požaru koji je izbio oko 11. 30 časova nije bilo povređenih. "Izgorele su električne instalacije u ormaru. Vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar tako da se on nije proširio i ni jedan vredan eksponat nije izgoreo", rekla je Žugić Vuksanović, javlja Beta.

Na lice mesta poslata su dva vatrogasna vozila, a požar je gasilo devet vatrogasaca.

Osnivači ovog muzeja su Skupština grada Beograda i aktuelni ministar kulture Bratislav Petković, kolekcionar i vlasnik zbirke istorijski značajnih automobila i arhivske građe o razvoju domaćeg automobilizma. Muzej je smešten u zgradi "Moderne garaže" u ulici majke Jevrosime, koja je proglašena za kulturno dobro. Izgrađena je 1929. kao prva javna garaža (Centralna garaža) u centru grada, po planovima ruskog arhitekte Valerija Staševskog.

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track