Požar u Podgorici pod kontrolom, evakuisano više kuća

Požar u Podgorici pod kontrolom, evakuisano više kuća

Planeta -
U jednom trenutku postojala je opasnost da vatra zahvati i Vilu Gorica, a vatrena stihija bila se približila i zgradi u kojoj živi lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović

PODGORICA - Požar na brdu Gorica u Podgorici koji je izbio u ponedeljak veče i približio se kućama je pod kontrolom i vatra ne preti za sada kućama i ambasadama u tom delu grada, javlja reporter agencije Beta sa lica mesta.

Požar koji je izbio oko 21 čas nošen jakim vetrom, približio se na nekim mestima na 10 do 15 metara kućama ili ambasadama, čije je sedište u tom delu grada.

Pojedini meštani su sa koferima bežali od vatre.

Najviše se vatra približila ambasadi Slovenije. Brojne vatrogasne ekipe uspele su da obuzdaju požar oko 23.30, a i vetar je oslabio.

Požar je zahvatio četinare kojima je obraslo popularno izletničko i rezidencijalno brdo u centru Podgorice, a jak severni vetar otežava gašenje vatre.

Većina kuća iz Atinske ulice, u podnožju brda Gorica, je evakuisana, pošto se požar, zbog jakog vetra, širio velikom brzinom, javio je Tanjug.

Ambasador Slovenije Vladimir Gasparič kazao je da su vatrogasci uspeli da odbrane zgradu ambasade, dodajući da je vatra bila tik uz terasu.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Radomir Pješčić saopštio je da je požar izazvao pucanje visokonaponskog kabla.

Prema njegovim rečima, vatrogasci su uspeli da stave pod kontrolom vatru koja je pretila kućama.

U jednom trenutku postojala je opasnost da vatra zahvati i Vilu Gorica, a vatrena stihija bila se približila i zgradi u kojoj živi lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

Na licu mesta su i ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović i pomoćnik ministra za vanredne situacije Zoran Begović.

Vatrogasne ekipe i dalje su na terenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track