POZIRAJU SA ODSEČENIM GLAVAMA: 300 nemačkih islamista ratuje u Siriji
Foto: Reuters

300 nemačkih islamista u sirijskom ratu

POZIRAJU SA ODSEČENIM GLAVAMA: 300 nemačkih islamista ratuje u Siriji

Planeta -
Ekspert za unutrašnju politiku iz bavarske Hrišćansko-socijalne unije Štefan Majer upozorio je s tim u vezi na "rastući broj tempiranih ljudskih bombi

BERLIN - Oko 300 mladih nemačkih islamista otišlo je proteklih meseci u Siriju da bi se priključilo borbi protiv sirijskog predsednika Bašara al Asada, a do sada je 16 ekstremista iz Nemačke tamo izgubilo život, rečeno je u bezbednosnim krugovima.

Ekspert za unutrašnju politiku iz bavarske Hrišćansko-socijalne unije Štefan Majer upozorio je s tim u vezi na "rastući broj tempiranih ljudskih bombi, školovanih u radionici ubistava" i rekao da se odlazak radikalnih Nemaca u Siriju mora sprečiti.

Foto: Printscreen Bild
Foto: Printscreen Bild

"U protivnom nam preti veliki bezbednosni problem", rekao je Majer, a slično je reagovao i savezni državni tužilac Harald Range, koji odlazak nemačkih islamista u Siriju posmatra sa određenom zabrinutišću po nemačku bezbednost.

Kako piše Frankfurter algemajne cajtung Range je rekao da Nemačka mora tačno "držati na oku" razvoj situacije i da za sada nema osnova za konkretne planove ili priprema napada u Nemačkoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track