PRABAKA: Kraljica Elizabeta posetila praunuka
Foto: Rojters

Palata Kensington

PRABAKA: Kraljica Elizabeta posetila praunuka

Planeta -
Kraljica je tokom prijema u Bakingemskoj palati u utorak veče rekla da je uzbuđena rođenjem svog trećeg praunuka
1 / 5 Foto: Rojters

LONDON - Britanska kraljica Elizabeta Druga posetila je danas svog praunuka, sina princa Vilijama i vojvotkinje od Kembridža, u Kensington palati, posle njegove prve noći provedene u svom domu.

Kraljica je u posetu u Kesington otputovala iz Bakingemske palate, pre odlaska na letnji odmor u zamak Balmoral, u Škotskoj, preneo je Bi-Bi-Si. Vilijam i Kejt su u utorak, dan posle porođaja, predstavili novorođenog sina medijima i građanima ispred bolnice u Londonu, a zatim su otišli u Kensington palatu.

Princ je novinarima rekao da "i dalje rade na imenu" dečaka, koji je treći u redu za nasleđivanje britanskog trona, posle dede Čarlsa i oca Vilijama.

Britanci s nestrpljenjem iščekuju da saznaju kako će se beba zvati. Kada je princ Vilijam rođen 1982. godine, ime je objavljeno posle sedam dana, a ime njegovog oca princa Čarlsa javnost je saznala tek mesec dana posle njegovog rođenja, 1948. godine.

Kraljica je tokom prijema u Bakingemskoj palati u utorak veče rekla da je "uzbuđena" rođenjem svog trećeg praunuka. Sina britanskog prinčevskog para su u bolnici posetili Vilijamov otac, princ Čarls i njegova supruga Kamila, kao i roditelji bebine majke, Majkl i Kerol Midlton.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track