PRAH I PEPEO: Pogledajte snimak voza za Zaječar u plamenu!

Izgorela šveđanka

PRAH I PEPEO: Pogledajte snimak voza za Zaječar u plamenu!

Društvo -
Očekuje se da će u narednih nekoliko sati voz biti pomeren s pruge i da će saobraćaj ka Majdanpeku i Zaječaru početi normalno da se odvija

BEOGRAD - Voz koji je potpuno izgoreo na pruzi Majdanpek-Bor-Zaječar još je na koloseku i železnički saobraćaj i dalje je obustavljen, rekao je direktor medija centra Železnica Srbije Nenad Stanisavljević. Putnici voza snimili su kompoziciju u plamenu i okačili video na Jutjub.

Voz je izgoreo u petak oko 18 sati, a u požaru niko nije povređen.

"Tokom noći imali smo tehničkih problema, nismo uspeli da pomerimo izgorelu dizel-motornu garnituru našom mehanizacijom i sada tražimo odgovarajuću dizalicu od lokalnih privrednika", kazao je Stanisavljević. On je rekao da očekuje da će u narednih par sati uspeti da pomere voz sa pruge i da će saobraćaj ka Majdanpeku i Zaječaru početi normalno da se odvija.

"Još je rano govoriti o uzroku", kazao je Stanisavljević i dodao da "od voza nije ostalo ništa". Požar je buknuo između železničkih stanica Vlaole i Jasikovo kada se vatra pojavila na donjem delu dizel-motorne garniture. Prema njegovim rečima, osoblje je pokušalo raspoloživim protivpožarnim aparatima da ugasi požar, međutim u tome nisu uspeli i požar je ugasila vatrogasna brigada iz Majdanpeka.

U trenutku požara u vozu je bilo oko 50 putnika koji su oko 22.30 pomoću rezervne lokomotive stigli do Zaječara.

http://www.youtube.com/watch?v=l2hjbBlxljw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track