Pranjani uz trubače i rakiju proslavili Perišićevu slobodu
Foto: Rts

Opšte veselje

Pranjani uz trubače i rakiju proslavili Perišićevu slobodu

Društvo -
Nekoliko desetina Pranjanaca, okupilo se u centru varošice, ispred Doma kulture uz trubače i vruću rakiju

GORNJI MILANOVAC – Meštani Pranjana na vest da je general VJ Momčilo Perišić oslobođen u Haškom tribunalu odlučili su u petak da proslave izlazak na slobodu i povratak u Srbiju svog zemljaka.

Nekoliko desetina Pranjanaca, okupilo se u centru varošice, ispred Doma kulture uz trubače i vruću rakiju.

Osim Pranjna za vikend se očekuje da će generala Perišića slavljem pozdraviti i u njegovom rodnom selu, susednim Koštunićima.

Bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilo Perišić, koga je Haški tribunal u četvrtak oslobodio optužbi za ratne zločine stigao je u petak vladinima avionom u 12.50 sati na beogradski aerodrom “ Nikola Tesla”.

Žalbeno veće Haškog suda u četvrtak popodne naložilo je da Perišić, koji je prethodno bio osuđen na 27 godina zatvora za ratne zločine u BiH i Hrvatskoj, odmah bude pušten na slobodu.

Poništavajući tu presudu, žalbeno veće Tribunala je, usvajajući žalbu optuženog, utvrdilo da pomoć koju je Vojska Jugoslavije, na čelu s Perišićem, pružila Vojsci Republike Srpske nije bila data s "konkretnim uputstvom" da bude upotrebljena za činjenje ratnih zločina u Sarajevu i Srebrenici, već za "opšti ratni napor" VRS.

http://www.youtube.com/watch?v=jIJZuHJQmCY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track