Predizborna tišina na Voždovcu, Odžacima i Kostolcu

Uoči nedeljnih izbora

Predizborna tišina na Voždovcu, Odžacima i Kostolcu

Politika -
Na izborima na Voždovcu učestvovaće 13 izbornih lista, u Kostolcu sedam, a u Odžacima 10

BEOGRAD - U beogradskoj opštini Voždovac, u Odžacima i Kostolcu u ponoć je počela predizborna tišina, pred lokalne izbore u tim mestima, zakazane za nedelju, 15. decembar. Predizborna tišina će trajati do nedelje, u 20 sati, kada se zatvaraju biračka mesta.

Na izborima na Voždovcu učestvovaće 13 izbornih lista, u Kostolcu sedam, a u Odžacima 10. Predsednik Opštinske izborne komisije na Voždovcu Zoran Lukić rekao je da će tačan broj birača u toj beogradskoj opštini biti poznat danas, jer će nadležno ministarstvo dostavi tačan i konačan broj glasača. Izborna mesta, njih 86, biće otvorena od 7 do 20 sati.

Skupština opštine Voždovac ima 56 odbornika, a na voždovačkim izborima "nadmetaće se" liste "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka", "1389 - Borba za Voždovac - Miša Vacić", "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", "Rasim Ljajić - Socijaldemokratska partija Srbije", "Čedomir Jovanović - Liberalno demokratska partija" i "Srpska radikalna stranka - Dr Vojislav Šešelj".

Na voždovačkim izborima nastupiće i liste "Beogradska inicijativa - Zoran Ostojić - URS - Miroslav Čučković", "Dveri - Nova snaga Voždovca", "Ivica Dačić - SPS - PUPS - JS", "Nova stranka - Zoran Živković", "Đilas Demokratska", "Evropska demokratija" i "Nijedan od ponuđenih odgovora".

Na lokalnim izborima u Kostolcu učestvovaće sedam izbornih lista čiji predstavnici će se boriti za naklonost 11.573 birača.Građani će moći da glasaju na 11 biračkih mesta - sedam u gradu i četiri u seoskim sredinama, a biračka mesta će biti otvorena od 7 do 20 sati.Skupština Gradske opštine Kostolac ima 21 odbornika, a sem građana Kostolca glasaće i meštani sela Klenovnik, Petka, Ostrovo i Stari Kostolac. Na izborima će učestvovati liste Demokratske stranke, Ujedinjenih regiona Srbije, "Inicijative za promene", Srpske napredne stranke, Liberalno demokratske partije, Srpske radikalne stranke i koalicije SPS-PUPS-JS.

Na lokalnim izborima u opštini Odžaci mogućnost da glasa imaće oko 27.000 birača, koji će moći da biraju između 10 prijavljenih lista - DS-a, Saveza vojvođanskih Mađara, koalicije okupljene oko SNS, SDS-a, SRS-a, URS-a, Patriotskog bloka koji čine DS S i Dveri, SPS-a, Grupe građana Zadružni blok i LDP-a.Bira se 27 odbornika u opštinskom parlamentu, a glasači će izaći na 31 izborno mesto, od čega je sedam u Odžacima, po četiri u Karavukovu, Ratkovu i Bačkom Brestovcu, po tri u Srpskom Miletiću, Beronjama i Bačkom Gračacu, dva u Bogojevu i jedno u Laliću. Prema rečima predsednika Opštinske izborne komisije Danila Šćepanovića, to telo je završilo svoj posao u vezi sa pripremom izbora.

Šćepanović veruje da će izbori proteći u skladu sa zakonom, a kako je rekao, siguran je da će, kada je reč o meštanima, sve proteći u najboljem redu.On je apelovao na ljude koji dolaze sa strane, a kojih je, kako je rekao, zaista mnogo, da se suzdrže od bilo kakvih provokacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track