PREDSEDNIK VENECUELE: Suarez kažnjen jer je eliminisao Italiju i Englesku
Foto: Reuters

Južnoamerikanci brane Urugvajca

PREDSEDNIK VENECUELE: Suarez kažnjen jer je eliminisao Italiju i Englesku

Brazil 2014 -
Ne mogu da oproste Urugvaju što je njihov sin eliminisao dva velike fudbalske sile, tako da su izmislili ceo slučaj, rekao je Maduro

KARAKAS - Predsednik Venecuele Nikolas Maduro smatra da je Urugvajac Luis Suarez, koji je ujeo protivničkog igrača, nepravedno isključen sa Mundijala, jer je pomogao u eliminaciji dve velike fudbalske sile - Italije i Engleske.

"Ne mogu da oproste Urugvaju što je njihov sin eliminisao dva velike fudbalske sile, tako da su izmislili ceo slučaj", rekao je Maduro.

Suarez je u pobedi od 2:1 protiv Engleske postigao dva gola, a pomogao je timu da savlada Italiju sa 1:0.

Suarez je u utakmici protiv Italije ujeo Đorđa Kjelinija i dobio četvoromesečnu zabranu igranja fudbala kao i suspenziju od devet utakmica.

"Bolna je ta nepravedna kazna koju je FIFA odredila Suarezu, velikom napadaču koji pripada svima nama u Južnoj Americi", rekao je Maduro, naslednik pokojnog predsednika Venecuele socijaliste Uga Čaveza.

Maduro je naglasio da ne poriče potrebu da se Suarez zbog učinjenog dela kazni, ali da je ova sankcija, ipak, preterana.

"Da ga izbace sa Mundijala, pa to je za Latinsku Ameriku potpuno neprihvatljivo", rekao je Maduro.

Kritičarski talas koji se protiv odluke o kažnjavanju Suareza širi Južnom Amerikom, prvi je pokrenuo predsednik Urugvaja Hose Muhika, a nastavio ga je Dijego Maradona koji ceo slučaj smatra "međunarodnom zaverom".

"Mogli su da ga pošalju i u Gvantanamo", rekao je ironično Maradona.

Maduro je poslao Suarezu poruku podrške i solidarnbosti.

"On je sin iz naroda, sin žene koja je radila kao kućna pomoćnica, i koji je odrastao u velikom siromaštvu". rekao je Maduro na venecuelanskoj televiziji.

Suarez se vratio u Urugvaj nakon izrečene kazne i sada je sa svojom porodicom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track