PREDSKAZANJE PRED SMRT: Sanjao sam mrtvog oca kako me doziva!
Foto: Dragan Kadić

Poginuli vozač se pred Uskrs poverio kumu

PREDSKAZANJE PRED SMRT: Sanjao sam mrtvog oca kako me doziva!

Crna Hronika -
Loš znak: Saša Jovanović (29) nedavno ispričao da mu je Slavko, koji je takođe stradao u saobraćajnoj nesreći, u snu rekao da će se videti za dva-tri dana
1 / 3

ŠABAC - Naslutio tragediju!

Uoči Uskrsa sam sanjao oca Slavka, koji je 2006. poginuo u saobraćajnoj nesreći. Rekao mi je da ćemo se nas dvojica uskoro videti. Počeo sam da mu se pravdam što mu dugo nisam upalio sveću, a on mi je rekao: „Nema veze, ionako ćemo se videti za dva-tri dana. Doći ćeš ti kod mene.“Nije video sinaOvo je, kako Kurir saznaje, Saša Jovanović (29) iz sela Mačvanski Pričinović ispričao svojim kumovima, braći Mileti (20) i Danijelu Markoviću (25) kad je u ponedeljak došao po njih da ih vozi u šabačko porodilište, u kojem se dan ranije porodila Miletina supruga.

Petnaestak minuta kasnije, u selu Tabanići Saša je izgubio kontrolu nad „audijem Q7“, koji se nekoliko puta prevrnuo i završio na krovu, a pored Saše, poginuli su i Mileta, Amanda Marković (28), žena Miletinog brata Danijela, koja je bila u osmom mesecu trudnoće, kao i Saša Mršić (22), dok su Danijel (25) i Draža Joksimović (50) teško povređeni.

Nije video sina... Mileta
Nije video sina... Mileta

- Mileta je na Uskrs prvi put postao otac. Bio je presrećan i cele noći je s bratom i kumom slavio. Jedva su dočekali da svane da bi krenuli da vide bebu, ali nekoliko sati kasnije Mileta je nastradao, a da nije ni video sina - kaže za Kurir Radovan Marković, Miletin i Danijelov ujak, koji je bio svedok nesreće.Radovan priča da su Saša i Markovići do pet ujutru slavili prinovu i da su dosta popili, ali, kako kaže, imali su i razloga za to.- Čudno je i to što Danijel nije hteo da ide u porodilište. Rekao je da je umoran, ali je Amanda navaljivala jer je imala želju da vidi bebu - seća se Radovan kobnog dana.Radovan kaže da je celu tragediju gledao u retrovizoru i da je Saša iznenada izgubio kontrolu nad automobilom koji je počeo da krivuda i izleteo je s puta.

Ostao udovac... Danijel Marković sa suprugom Amandom i sinom
Ostao udovac... Danijel Marković sa suprugom Amandom i sinom

Vozio 150 na sat- Nije vozio mnogo brzo, nije prelazio 150 kilometara na sat! Sve vreme sam išao ispred njih svojim kolima, kad su moja deca počela da viču: „Joj, kola se klizaju, prevrnuše se!“ Kad sam došao do njih, Danijelu je krvava glava virila iz kola, bio je svestan. Uspeo sam da ga izvučem, a onda sam začuo i Dražine jauke - priča Radovan.On kaže da nikad neće zaboraviti užasan prizor nakon nesreće.- Mnogo mi je žao što nisam uspeo da pomognem ostalima, ali oni su bili zgnječeni ispod zgužvanog lima. Do dolaska vatrogasaca i Hitne pomoći umivao sam Danijela i Dražu i davao im vodu. Kasnije sam se čuo s Danijelom, koji mi je rekao da je stabilno - objašnjava Radovan.

Očevidac... Radovan Marković
Očevidac... Radovan Marković

Celo mesto zavijeno u crno tuga u Mačvanskom Pričinoviću DANIJEL OSTAO SAM SA SINOMU porodičnoj kući Markovića u Mačvanskom Pričinoviću juče su vladali muk i tuga. Najtužniji je bio Amandin i Danijelov šestogodišnji sin Kristijan.- Dete nije svesno šta se desilo, ali se vidi da je potišten. Radovao se sestri, a sad je izgubio i nju i majku. Ni Danijelu nismo javili da su mu žena i brat poginuli. On me je posle udesa pitao kako su Amanda i Mileta i ponavljao je: „Čuvaj mi sina.“ Ne znam kako da mu saopštim da mu je jedini Kristijan ostao - kaže Radovan i dodaje da su Miletini roditelji pošli iz Beča da proslave rođenje unuka, a da su stigli na sahranu sinu.Nekoliko metara dalje nalazi se i kuća Jankovića, iz koje dopire samo lelek.- Sašina majka Slavka i sestra Stana su u šoku. Ne mogu da pričaju, samo plaču. Do juče su planirali krštenje i smišljali ime za kumče, a sad kupuju sanduk za Sašu - rekla je rođaka Jovanovića.Ne zna za tragedijuKRIJU ISTINU OD PORODILJERadovan Marković kaže da Miletinoj ženi još nisu rekli za tragediju.- Verovatno je naslutila nešto jer joj niko nije došao u posetu. Tek se porodila, a već je postala samohrana majka. Trebalo je danas da izađe iz bolnice, ali videćemo da to pomerimo za koji dan, dok ne sahranimo Miletu i Amandu - očajan je Radovan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja