PREMIJER NA VELIKOM PLATNU: Dačić u filmu o Žarku Lauševiću!
Foto: Kurir

Uoči premijere Lauša

PREMIJER NA VELIKOM PLATNU: Dačić u filmu o Žarku Lauševiću!

Društvo -
Pre mesec dana snimio sam izjavu za dokumentarni film o njemu. Pričao sam kako sam mu pomagao u vezi s državljanstvom i pasošem da ne bi bio izručen Crnoj Gori, navodi Dačić

BEOGRAD - U dokumentarnom filmu "Lauš" o životu glumca Žarka Lauševića, čija je premijera zakazana za 22. februar u Centru "Sava", pojavljuje se i premijer Srbije Ivica Dačić!

Kako je Dačić rekao, Laušević ga je lično pozvao da učestvuje u ovom projektu, a rado će se pojaviti i na premijeri dokumentarca ako bude bio u mogućnosti.

"Pre mesec dana snimio sam izjavu za dokumentarni film o njemu. Pričao sam kako sam mu pomagao u vezi s državljanstvom i pasošem da ne bi bio izručen Crnoj Gori. Žarko me je lično zvao, a snimanje je bilo u Srbiji pre mesec dana. Ako ne budem bio službeno odsutan, verovatno ću prisustvovati premijeri dokumentarca", izjavio je Dačić.

Ovaj film govori o Žarku Lauševiću, o pojavi višestranačkog sistema, nacionalizma, šta je značila predstava "Sveti Sava" u tom periodu, zašto je glavni akter ove priče nosio pištolj, o njegovom životu pre i posle tragedije 1993. godine, kada je nakon svađe u kafani u Podgorici u samoodbrani usmrtio dve i ranio jednu osobu, zbog čega je osuđen na 15 godina zatvora.

U filmu su učestvovali i Ljiljana Blagojević, Branislav Lečić, Petar Božović, Irfan Mensur, Dragan Bjelogrlić i mnogi drugi.

Žarko Laušević
Žarko Laušević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track