PREMIJER U NEMAČKOJ: Ručak sa Angelom Merkel tačno u jedan!

Pod konac

PREMIJER U NEMAČKOJ: Ručak sa Angelom Merkel tačno u jedan!

Politika -
Nakon razgovora sa Merkelovom srpska delegacija, u kojoj će biti i ministar pravde Srbije Nikola Selaković, ići će u ministarstvo inostranih poslova Nemačke, gde će ih dočekati nemački šef diplomatije

Beograd - Premijer Srbije Aleksandar Vučić u sredu počinje dvodnevnu posetu Nemačkoj na poziv nemačke kancelarke Angele Merkel s kojom će provesti radni ručak od tačno sat.

Nakon razgovora sa Merkelovom srpska delegacija, u kojoj će biti i ministar pravde Srbije Nikola Selaković, ići će u ministarstvo inostranih poslova Nemačke, gde će ih dočekati nemački šef diplomatije. Takođe, postoje najave da bi premijer Vučić trebalo da se sastane sa bivšim nemačkim ministrom spoljnih poslova Gvidom Vesterveleom.

Za razliku od onih u Srbiji, mediji u Berlinu se ne bave mnogo posetom Vučića Nemačkoj i njegovim razgovorom sa Angelom Merkel.

Tamošnji analitičari pak deluju i pomalo isključivo sa stavom da Merkelova i Vučić neće imati mnogo tema za razgovor, kao i da će samo jedna od njih uzeti najviše vremena - a to je normalizacija odnosa Beograda i Prištine. Oni navode i da nije slučajno što je Merkelova sastanak zakazala samo tri dana nakon vanrednih izbora na Kosovu. Drugog dana posete srpska delegacija će razgovarati tokom prepodneva sa grupom veoma uticajnih nemačkih privrednika, nakon čega bi poseta trebalo da se završi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track