PREMIJERA FILMA ATOMSKI ZDESNA: Dragojević okupio srpske političare
Foto: Damir Dervišagić

Prikazano ostvarenje

PREMIJERA FILMA ATOMSKI ZDESNA: Dragojević okupio srpske političare

Pop kultura -
Ostvarenje poznatog reditelja premijerno prikazano u Sava centru, a gledali ga i Nenad Čanak, Zoran Živković i Slavica Đukić Dejanović
1 / 6 Foto: Damir Dervišagić

Bratstvo i jedinstvo!Novi film reditelja i scenariste Srđana Dragojevića „Atomski zdesna“ sinoć je premijerno prikazan u Beogradu, a već večeras glumci i ekipa pokloniće se publici u Novom Sadu. Crna komedija o posledicama tranzicije događa se u jednom danu u luksuznom hotelu na Jadranu, a projekcija u Sava centru okupila je političare Nenada Čanka, Zorana Živkovića, te Slavicu Đukić Dejanović.

- Pravili smo kontrapunkt između smešnog i tužnog, a zaključak je na gledaocima. Dok su „Lepa sela“ bila krik moje generacije protiv rata, ovo je glas protiv neljudske tranzicije - rekao je Dragojević.Srđan Todorović igra prodavca turističkih aranžmana Mladena, čiji je zadatak da proda apartman na 99 godina Branku Đuriću, koji dolazi na odmor s porodicom.

- Film je sjajan. Najteže mi je palo što sam morao da nosim glupu frizuru mesec dana. Scenario je toliko dobro napisan da nisam imao problema da se spremim za snimanje. Najveći kompliment koji ste mi dali jeste da je moja žena (Tanja Ribič) bolja glumica od mene. Sve vreme to govorim. Drago mi je što je konačno to pokazala - rekao je Đurić.Hrvatski glumac Goran Navojec ponovo kod Dragojevića igra desničara.

- Mi smo svi problematični, zato nas i Srđan okuplja da radimo s njim, jer je po zanimanju klinički psiholog. Zapitao sam se šta sa mnom ne valja pošto me je već drugi put zvao da radimo - našalio se Navojec, a njegova koleginica Ana Kostovska, koja u ovoj ekipi brani boje Makedonije, film je prvi put gledala s publikom.- Meni je Srđan divno otkriće. Volela sam njegove filmove i izuzetno je posvećen poslu, strpljiv i tolerantan prema nama glumcima - kaže Kostovska.U filmu igraju i Bojan Navojec, Zoran Cvijanović, Mira Banjac, Milutin Mima Karadžić, Miloš Samolov, Mladen Nelević i drugi. Nakon premijere u Srbiji glumci će se pokloniti i publici u Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji i Sloveniji. U prvim redovima primetili smo još glumce Natašu Ninković, Radoša Bajića, Milutina Miloševića, Dragana Mićanovića, Sonju Vukićević...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track