Premijera filma Put ružama posut na Vidovdan

Pop kultura

U filmu „Put ružama posut“ o životu srpske princeze Olivere, žene sultana Bajazita, glavnu ulogu tumači Vesna Stanojević

film Put ružama posut, princeza Olivera, Bajazitova žena, Vesna Stanojević, prem

Scena iz filma „put ružama posut“; Vesna Stanojević

Istorijska priča.
Ekipa filma „Put ružama posut“, koji govori o životu srpske princeze Olivere Lazarević, najmlađe ćerke cara Lazara i carice Milice i žene sultana Bajazita, planiraju da prvo prikazivanje bude na dan Kosovske bitke.

- Voleli bismo da premijera filma bude na Vidovdan, ali nećemo žuriti s montažom - rekao je reditelj Marko Novaković, koji je za ulogu Olivere u periodu posle Angorske bitke 1402. godine odabrao Vesnu Stanojević, zvezdu i seks-simbol nekadašnje Jugoslavije.

- Stigla sam pre nekoliko dana iz Londona. Iznenadio me je poziv, a za snimanje smo se spremali preko Skajpa. Dirnula me je životna priča ćerke kneza Lazara. Mi koji živimo u inostranstvu imamo dužnost koju je, na neki način, imala i princeza Olivera, a to je da, gde god da smo u svetu, doprinosimo poboljšanju slike o našoj zemlji - kazala je Stanojevićeva.

Dragan Mićanović igra princezinog brata.

- Vesna me je podsetila da smo već igrali brata i sestru u pozorišnoj predstavi 1993. godine. Nikad nisam imao prilike da glumim u ostvarenjima koja za temu imaju događaje iz srpske istorije. Nosiću zanimljiv kostim, a imaću i zanimljive brkove i veliku bradu - otkriva Mićanović, kome je poverena uloga despota Stefana Lazarevića.

Njegov lik iz mladih dana tumačiće Ljubomir Bulajić, dok će njegovu sestru Oliveru igrati Aleksandra Manasijević.

(Lj. R.)

Dragan Mićanović glumi despota Stefana, a Ljubomir Bulajić njegov lik iz mladih dana zoom Dragan Mićanović glumi despota Stefana, a Ljubomir Bulajić njegov lik iz mladih dana

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (6)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • yoko

  yoko

  Nadam se da nece scenografija biti nemastovita i pusta, kao sto je na ovoj fotografiji. Cak su i Sulejmanu dodali specijalne efekte, i kojesta jos. Manite me trave, i poneke srusene tvrdjave, zato svi nasi filmovi izgledaju bledo i nikako. Cak i u Titovo vreme su korisceni specijalni efekti, a sada kada ima toliko mogucnosti.

  10 Odgovori 
 • Nikola89

  Nikola89

  Fenomenalna glumacka ekipa! Mislim da ce uz pomoc prejake istinite price, oziveti delic srpske istorije na pravi nacin.

  9 Odgovori 
 • Kreator

  Kreator

  samo 50 minuta!? sto uzimaju temu da obradjuju kad ne mogu da snime dugometrazni film. samo ce da potrose temu.

  9 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Kreator

  Kreator

  samo 50 minuta!? sto uzimaju temu da obradjuju kad ne mogu da snime dugometrazni film. samo ce da potrose temu.

  9 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Tajkuni su milionima nezaposlenih izvršili genocid nad nadama, idealima, dostojanstvom Srđan Dragojević, reditelj i poslanik SPS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!