PREMINULA PRINCEZA LEJSI (8): Košarkaš Mičigena ostao bez male sestrice

Amerika u suzama

PREMINULA PRINCEZA LEJSI (8): Košarkaš Mičigena ostao bez male sestrice

Košarka -
Dirljiva priča o košarkašu Univerziteta Mičigen Adrijanu Pejnu i osmogodišnjoj devojčici Lejsi Holsvort nažalst nije imala srećan kraj

Dirljiva priča o košarkašu Univerziteta Mičigen Adrijanu Pejnu i osmogodišnjoj devojčici Lejsi Holsvort nažalost nije imala srećan kraj. U sredu je stigla potresna vest da je mala Lejsi preminula posle duge I teške borbe sa rakom. Lejsi je u poslednje dve godine bila velika inspiracija košarkaša Mičigena, a posebno Pejna, koji je sa njom imao poseban odnos.

Istovremeno, Lejsi je svojom borbenošću i upornošću postala simbol uspeha košarkaša Mičigena. Iako je bolovala od teške bolesti, ona je bila redovan gost na utakmicama popularnih Spartanaca.Lejsi je postala deo tima pre dve godine, kada su igrači posetili njenu bolnicu. Kada se probudila iznad nje je bio Pejn. Devojčica je raširila ruke i rekla: "Supermen! Došao si."Sa tim zagrljajem rodila se neverovatna ljubav i prijateljstvo. Njih dvoje su imali odnos kao brat i sestra, a Pejn je svaki slobodni trenutak provodio sa "svojom sestricom".

Ta priča je diirnula celu Ameriku, pa je Holsvortova je postala poznata kao "priceza Lejsi"."Reči ne mogu da opišu koliko mi Lejsi već sad nedostaje. Ona je bila moja sestra i uvek će biti deo mog života. Naučila me je kako da se sa svim teškoćama nosim sa osmehom na licu. Zbog nje sam postao bolji čovek. Ona mi je rekla da sam joj se dopao zbog osmeha, ali se zapravo Amerika zaljubila u nju zbog njenog osmeha. Znam da se sada smeje i pleše u raju. Moja princeza je sada anđeo", rekao je Adrijan Pejn. Mnogi građani Mičigena ostavili su poruke u čast princeze Lejsi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track