Preminuo legendarni soul pevač Bobi Vomak
Foto: Rojters

Bio teško bolestan

Preminuo legendarni soul pevač Bobi Vomak

Pop kultura -
On je poslednjih godina bolovao od Alchajmerove bolesti, a borio se i sa rakom debelog creva i prostate

LOS ANĐELES - Čuveni soul pevač Bobi Vomak, koji je uticao na brojne muzičare, od Roling stonsa do Dejmona Olbarna, preminuo je u 71. godini, javile su agencije.

Vomakov publicista Sonja Kolovrat rekla je da je on preminuo u petak, ali nije govorila o uzroku smrti legendarnog muzičara.

On je poslednjih godina bolovao od Alchajmerove bolesti, a borio se i sa rakom debelog creva i prostate. Vomak je počeo karijeru kao član grupe "Curtis Womack and the Womack Brothers", a bio je i gitarista u bendu Sema Kuka.

Obradom pesme "It`s All Over Now", Rolingstonsi su 1964. godine prvi put dospeli na vrh britanske top liste hitova. Vomak je pisao hitove i za Vilsona Piketa i Džordža Bensona, a svirao je gitaru i za Aretu Frenklin i "Sly & the Family Stone".

Tokom karijere koja je trajala više od pet decenija ostvario je brojne uspehe, a svirao je kombinacije bluza, soula, rokenrola, gospela i kantri muzike.

Bobi Vomak je poznat po hitovima "Woman"s Gotta Have It", "Across 110th Street" i "Lookin For a Love". Godine 2012. godine objavio je prvi album nakon 18-godišnje pauze pod nazivom "The Bravest Man In The Universe" koji je odlično primljen i kod publike i kritike, a osvojio je i nagradu magazina "Q" za ploču godine.

U Kuću slavnih rokenrola primljen je 2009. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=UOg_8hCC4u4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track