Preminuo Milorad Unković

Preminuo Milorad Unković

Društvo -
Unković je rođen u Nevesinju 19. jula 1945. godine. Bio je gradonačelnik Beograda od 1990. do 1993. godine.

BEOGRAD - Nekadašnji gradonačelnik Beograda Milorad Unković preminuo je danas u 68. godini. Unković je rođen je u Nevesinju 1945. godine, a visoke škole završio je u Beogradu, gde je diplomirao, magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu. Bio je ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom u SRJ, a funkciju predsednika Skupštine grada Beograda obavljao je od 1990. do 1993. godine.

Radio je kao profesor na više univerziteta i istupao na značajnim međunarodnim savetovanjima, bio je predsednik i član više komiteta za saradnju sa pojedinim zemljama, obavljao državne i poslovne razgovore sa više od 90 država i zaključivao značajne spoljnotrgovinske poslove.

Napisao je 19 knjiga iz oblasti međunarodne ekonomije, spoljne trgovine i spoljnotrgovinskog i deviznog poslovanja i više od 100 šlanaka i prikaza. Komemoracija će se održati u Starom dvoru u ponedeljak, 15. jula, u 12 časova, a sahrana obaviti u 15.30 sati na Novom groblju.

Gradonačelnik Dragan Đilas je, u telegramu saučešća porodici, naveo da nas je napustio čovek koji uspevao da u veoma teškim vremenima glavni grad Srbije održava metropolom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja